Közélet, hírek

Teljes átalakulás vár a kaposvári Deseda-kempingre

2022.04.07. 17:25

A közel 38 ezer négyzetméternyi területen az összes meglévő épületet elbontják, teljes új infrastruktúrát és új épületegyütteseket terveznek. A négycsillagos kemping megvalósítására már keresi a kivitelezőt az önkormányzat.

A Deseda-tónál lévő kemping megújítására készül a kaposvári önkormányzat a közeljövőben - derül ki a közbeszerzési értesítőből, amelynek alapján már a kivitelezőt keresik a beruházáshoz. A közel 38 ezer m2-es területen a meglévő épületeket elbontják, teljes új infrastruktúrát és új épületegyütteseket létesítenek. Az épületeknél szempont az alacsony energiafelhasználás és kedvező üzemeltetési feltételek. A kemping négycsillagos lesz, az előtte lévő, ugyancsak önkormányzati tulajdonú területen parkolót alakítanak ki, valamint rendezik a terület környezetét is. A közbeszerzési értesítőben azt is írják, hogy a fafelmérési terv alapján 63 fát is kivágnának a szükséges engedélyek megszerzésével. 

Az épületegyüttes részeként kialakítanak többek között recepciót, éttermet főzőkonyhával, vizesblokkot, közösségi tereket, bogárcsozóhelyet, színpadot nézőtérrel, strandot, mobilházakat, sátorhelyeket, lakókocsi-állásokat, és felújítják az öntött gumiburkolatú sportpályát. A terveket a H-BON Mérnöki Iroda jegyzi, galériánkban látható néhány látványterv a kempingbe tervezett vízi világról, a recepció-étterem épületről és a vizesblokkról. Szita Károly polgármester tavaly nyáron ismertette a lakossággal a Deseda-tavat érintő fejlesztés néhány részletét, így a kemping kiépítését is, ami a Németh István program keretében valósulhat meg. Mint ekkor elmondta, a kemping anno 250 férőhellyel rendelkezett, és külföldi nyaralók is látogatták. A város a 2000-es éveket követően vásárolta meg a területet. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy "a következő évek jelentős forrásait" a vízminőség javítására fordítják majd, és hogy a jelenlegi desedai strand fejlesztése is cél. A tó és környéke hárommilliárd forintból újulhat meg a következő években.