Épülettervek/Középület

Termálkemping szállásépületei

2006.07.20. 09:42

Könnyű- faszerkezetes épületek terve Tiszakécskén Építészek: Németh Csaba és Németh Viktória

A Tiszaparti Termálfürdő Kemping és Étterem Korlátolt Felelősségű Társaság a Regionális Operatív Program keretében 85 041 754 Ft-ot nyert el üdülőházak építésére. A beruházás teljes összege várhatóan 173 554 601 Ft.

Építészek: Németh Csaba és Németh Viktória


 

Az építtetők, a termálkemping és strand tulajdonosai, azzal a kéréssel kerestek meg, hogy a kemping területén könnyű- faszerkezetes épületeket tervezzünk, amik szélesítenék a szolgáltatásaik választékát. Jelenleg sátorhelyek és lakókocsik számára tudnak - igényes kiszolgálással - helyet biztosítani, de ezek az új épületek már szinte a szállodai szolgáltatások minőségét nyújtanák, kedvező áron.

 

A terület fantasztikusan jó adottságú, közvetlen szomszédos a termálfürdővel, amivel közös telekhatárához telepítenénk a bungalók felét, így azok teraszáról a strand szép látványa, a nappali nyüzsgés látható, persze  este ezek az épületek is csendesek. A másik 6 db épületet egy külön telekre helyeznénk el, ami szeparáltan a kemping hátsó területéről nyílik, így a csendet és nyugalmat kedvelők is megtalálják a kedvező pihenést.

 

Az épületekbe belépve a nappali - étkező - konyha terébe lépünk be. Ez lesz az épületek fő élettere, így ennek a méretét ehhez alakítottuk ki, persze a racionálisan kialakítható méretek mellett. A tér funkcionális hierarchiában kiemelt elhelyezkedését a tömegben a kiemelt tetőidommal jeleztük, ami a belső térben is szép látványt mutat.

 

A nappali tömegéből kis garderobe helységen keresztül érhető el a két szoba és a fürdő. A szobákat akkorára terveztük, hogy franciaágy is elférjem benne, de átrendezhető legyen külön ágyak elhelyezésével is.

 

A területen összesen 6+7 db épületet helyezünk el, amiből mindegyiknek van kertkapcsolatot biztosító terasza, illetve a gépkocsi elhelyezését biztosító pergolás beállója.

 
 
 
 

Az épület helyiségenkénti alapterülete:

 
 

Földszinti alapterületek:

 
 
 
 
 
 
 

Nappali – Étkező - Konyha 19,56 m2
Szoba 9,80 m2
Szoba 8,75 m2
Fürdő 3,47 m2
Garderobe 2,77 m2
Összesen 44,35 m2