Programok

Tetőakadémia 2014 - Szeged

2014.04.29. 10:50

Május 6-án Szegeden rendezik a 2014-es Tetőakadémia konferenciasorozat első napját. 

Idén 11 éve indult az első TETŐAkadémia, amit a TONDACH és a CAD Stúdió indított útjára. A tizenegy év alatt patinás konferenciává nőtte ki magát a rendezvény, amely kitűnik a konferencia-kavalkádból, amely a szakmabeliek számára számos lehetőséget kínálnak.

Az előadások témája, az egymásra épülő elemek magas szintű átgondoltságot, egy – az évek alatt - kiforrott elvek melletti folyamatos elkötelezettséget jelentenek az előadók, a résztvevő cégek részéről. A konferenciák vezérfonala, melyhez mind a gyártói, mind a vendégelőadások témaválasztása kapcsolódik, minden évben egy aktuális, az építészek, kivitelezők érdeklődésére számot tartó, új ismereteket átfogó téma.

A gyártói előadások nem a termékismertetésre helyezik a hangsúlyt, hanem az egyes elemek, termékek egymásra épülő megoldásának részleteit, lehetőségeit tárják a hallgatóság elé. A mély műszaki ismereteket, átfogó termékhasználat részleteit és megoldásait ismertető előadások alapos felkészültségről és szakmai biztonságról tanúskodnak. A csapatmunkát a meghívott független előadók jól beillesztett, a vezérfonalhoz kapcsolódó előadásai teszik teljessé. Az idei évben igencsak aktuális, bár látszólag egymástól távol álló két gondolat köré épül föl a TETŐAkadémia tematikája : a fiatalok megszólítását, bevonását, illetve a korszerű épületek, a ma oly divatos néven említett „okos házak” kapcsolódó kérdéseit vizsgálja a konferencia, melynek mottója: „Magyar építészek világban, a világ tetői Magyarországon”.

A konferencia programja ide kattintva olvasható.