Emberek/Interjú

Tihanyi Dominika

2012.04.02. 09:10

Talán az a Tihanyi Dominika, aki megtervezte az egykori Hungária fürdő (most hotel) új kertjeit? Akit az Amerikai Tájépítész Szövetség is kitüntetett az ”Ön itt áll!” című orthofotó játékáért? Aki a pécsi Zsolnay gyár területén egyetemi kertet tervezett? Szavazz!

A Millenáris park tervezésére alakult Újirány csoport tagjaként 2000 óta veszek részt tájépítészeti-köztéri művészeti munkákban és workshopokon (Frankfurt, Lipcse), tartok előadásokat (RIBA, ICA – London) és tanítok (BME). 2004 óta végzett DLA kutatásom fókusza a tájépítészet, a kreatív stratégiák és a köztéri művészet városmegújításban betöltött, szociális vonatkozású szerepe.

 

 

 

A csoportunk által létrehozott munkák közös jellemzője az erős konceptualitás, mely az adott helyszín és idő által felvetett kérdésekre reagálva képezi a terv alapját, és amely határozott irányt jelöl ki a formai megoldásokat illetően.

 

 

 

A pályázat a tájépítészet három fontos jellemzőjét igyekszik bemutatni, miszerint az  keretet teremt az élhetőségnek, a tér belakását és a közügyekbe történő beleszólás lehetőségét segíti elő és ezekkel együtt varázslatot hoz létre. A munkák továbbá azt a hitet hivatottak alátámasztani, hogy a tájépítészet aktívan hozzájárulhat a nyitott és együttműködő társadalom kialakulásához.