Technológia

Új Brustor B720 pergola – Üvegtető és lamellás árnyékoló egyedülálló kombinációja

2023.04.17. 16:17

A Brustor új terméke számos lehetőséget teremt a terasz használhatósága terén azáltal, hogy a fix üvegtető beengedi a fényt akkor is, ha az árnyékoló lamellák zárva vannak a terasz felett. 

A vízszintes tengelyen elforduló lamellás árnyékolók jól ismert előnyei közé tartozik, hogy a lamellák zárása esetén teljes árnyékolást és csapadék elleni védelmet adnak, nyitott állapotban pedig szabályozható a fény mennyisége és érvényesül a bioklimatikus jellegű (természetes szellőzésen alapuló) hűtőhatás. 

A B720 a BRUSTOR vadonatúj terasztetője, amely a B200 XL típus alapjaira épül. Az innováció ereje abban rejlik, hogy ez a pergola a lamellás árnyékoló és a fix üvegtető kombinációját kínálja, ami számos előnyt biztosít, és új lehetőségeket teremt a terasz használhatósága terén. Ezek közül néhány:

  • A fedett terasz legtöbbször a nappalihoz kapcsolódik, ezért sok építkezőben felmerül a kérdés, hogy a tető nem árnyékolja-e be túlzottan a belső tereket, főleg esős, rossz idő esetén, amikor a lamellák szükségszerűen zárva vannak, vagy kevés fényt engednek be. A B720 beépítése esetén a homlokzati falhoz üvegezett tető szakasszal csatlakozik a teraszfedés, ahol a fény be tud jutni a nappaliba és ezzel egyidőben a lamellák a teraszon árnyékot adnak.
  • A B720 tető alkalmazásával könnyedén alakíthatunk ki fedett, tartósan száraz területet a kerti bútorok tárolására vagy a konyha részére. 
  • A B720 fix tetőrésze nemcsak üveggel fedhető, hanem polikarbonáttal és maximum 16 mm vastag szendvicsszerkezetű lemezzel is.
  • A B720 a vendéglátóipar számára is új lehetőségeket kínál azzal, hogy kibővíti a terasz felhasználhatóságát, mivel egy olyan száraz helyet biztosít a terasztető közvetlen közelében, ahol evőeszközöket, asztalokat és székeket lehet tárolni. 

A hűvös estékre opcionálisan beépíthető 2000-3000 Watt teljesítményű fűtőtest jó választás lehet, a fényt a terasz vízszintes szerkezeti elemeibe süllyesztett LED spotok vagy lamellába épített LED-ek adják. A terasz oldalról történő zárása érdekében minden oldalra beépíthető a vízszintes gerendába integrált zip screen rendszer, és az eltolható vagy lapozható üvegfal. Az üvegfalak télen segítenek a szoláris energia hasznosításában, a terasz alatti tér felmelegítésében.