Technológia

Új fejlesztés a Knauf Insulationtól

2016.03.13. 12:02

Ez év tavaszán a Knauf Insulation új fejlesztésű terméket vezet be az ásványgyapot könnyűlemezek piacára. Azon kivitelezőknek és kereskedőknek szánják az új fejlesztést, akik eddig is megelégedéssel építették be MPN 038 könnyű kőzetgyapot hőszigetelő lemezeket.

Az MPN Plus 037 ásványgyapot összehasonlítva a hasonló, általában rosszabb Lambda értékkel rendelkező könnyű kőzetgyapotokkal, alacsonyabb kiporzású, könnyebben kezelhető, rugalmas és tartós termék. Könnyen vágható, jól illeszkedik, egyszerű dolgozni vele, és a már jól ismert ECOSE technológiával készül.

Kiválóan alkalmas magastetők, padlásfödémek, válaszfalak hőszigetelésére. A képen is látható szarufák közötti szigetelés (15 cm) a könnyed illesztés után, kiegészítő rögzítés nélkül is megállja a helyét roskadás, vetemedés, összecsúszás veszélye nélkül. Egy másik építkezésen szintén a tetőtérben kialakított válaszfal (a hideg padlástér és a fűtött tetőtér között) hő és hangszigetelésként állja meg a helyét az MPN Plus 037, összesen 25 cm vastagságban beépítve.