Technológia

Új lehetőségek az üveg beltéri felhasználásában

2013.06.25. 07:32

A folyamatosan fejlődő gyártási technológiáknak köszönhetően az üveg a modern épületek kül- és belterében egyaránt meghatározó alapanyaggá nőtte ki magát. Annak köszönhetően, hogy a felhasználási lehetőségek köre folyamatosan bővül, az alapanyag kilépett a klasszikus “üveges területekből”, tehát a konyhából és a fürdőszobából, és egyre több helyen alkalmazzák térelválasztó vagy dekorációs elemként, bútorként, burkolatként.

Az üveg térhódítása gyakorlatilag az építészet minden területén zajlik. Számos újépítésű épület belterét ékesítik a magas minőségű és kifejezetten strapabíró átlátszó vagy színes elemek. A megfelelő technológiával készített üveg ugyanis ideális alapanyagnak számít, hisz az teljes mértékben megőrzi karcmentességét, nem erodálja a víz és szinte lehetetlen eltörni. A hazai üveggyártók közül a Guardian termékei minden minőségi elvárásnak megfelelnek.


http://www.guardianinglass.hu/

A DiamondGuard például igazi áttörést jelentett az üvegiparban: merész, ragyogó üveg, mely kivételesen tartós teljesítményt nyújt. A különleges gyártási technológiának köszönhetően kivételes védelmet biztosít a mindennapok során keletkező kopások és karcolások okozta elhasználódás ellen – anélkül, hogy befolyásolná az átláthatóságot. DiamondGuard UltraClear alacsony vastartalmának köszönhetően magasabb a fényáteresztő képessége és színsemlegessége. Ellenállóképességüknek köszönhetően a DiamondGuard üvegek tökéletesen alkalmasak ajtók, falak és válaszfalak, bútorok és üvegkorlátok elkészítésére.

A Guardian különböző terméktípusai közül a DecoCristal rejti magában a – szó szerint – legsokszínűbb felhasználási módokat. A 22 árnyalatban kapható, úsztatott technológiával készült üveg egyik oldalát szerves festékkel vonják be, amely a száradást és beégetést követően szépséges lakk-hatású, átláthatatlan felületté válik. A termék továbbá bevonható biztonsági fóliával is, ezzel minimálisra csökkentve a sérülés esélyét törés esetén. A DecoCristal üvegnek számtalan felhasználási módja létezik, tökéletesen alkalmas falak és válaszfalak, liftek és mozgólépcsők, bútorok, asztallapok és tolóajtók elkészítéséhez.


http://www.guardianinglass.hu/

Az üveg egyik legnagyobb ellensége a víz, azonban a CristalGuard üveg egyedi védőrétegének köszönhetően tökéletes védelmet nyújt az elhasználódás ellen. A védelem gyakorlatilag az üveg szerves része, amely lehetővé teszi, hogy ellenálljon a víz néhány igen kíméletlen hatásának. A szabadalmaztatott katódporlasztásos technológia megóvja az üveget a korróziót okozó anyagokkal szemben. Ebből fakadóan a CristalGuard üvegeket elsősorban olyan helyeken érdemes használni, ahol vízzel érintkezhet az üveg, mint például a fürdőszoba vagy konyha.

Fedezze fel Ön is az üvegben rejlő lehetőségeket a Guardiannel!

(x)