Közélet, hírek

Új minisztériumnál az építészet-építésügy

2006.06.19. 10:56

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumon belül az építészet és építésügy főosztályi szintű vezetésével várhatóan Fegyverneky Sándort bízzák meg. „Az önkormányzatok és a területfejlesztés egy tárcához való tartozása nagyon jó döntés” – jelentette ki Lamperth Mónika miniszter a Klubrádió 7-es Stúdió című műsorában

„Az önkormányzatok és a területfejlesztés egy tárcához való tartozása nagyon jó döntés” – jelentette ki Lamperth Mónika, az önkormányzati és területfejlesztési tárca irányítója a Klubrádió 7-es Stúdió című műsorában. A miniszter-asszony elmondta azt is: „az önkormányzatok és a területfejlesztési feladatok közös ellátása többek között azt segíti, hogy a települések, illetve a nagyvárosok fejlődjenek és ebből a célból a lehető legjobban férjenek hozzá a területfejlesztési pénzekhez”. Hozzátette: „a Nemzeti fejlesztési Ügynökséggel közösen egy egységes intézményrendszert akarnak létrehozni a régiókban és a kistérségekben, ami elősegítené azt, hogy működjön benne pénz, ami a fejlesztéseket segítené elő”.

Mindezek értelmében megszűnik az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal. A területfejlesztés és az építésügy szakállamtitkára hivatalosan meg nem erősített hírek szerint dr. Szaló Péter lesz, az építészet és építésügy főosztályi szintű vezetésével várhatóan Fegyverneky Sándort bízzák meg, a lakáspolitikai kérdések pedig az önkormányzati ügyek szakállamtitkárához, dr. Bujdosó Sándorhoz tartoznak az új, Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumon belül.

forrás: klubradio.hu