Technológia

Új minőség a homlokzati rögzítésben

2023.05.02. 13:55

A fischer BWM új FLH-R falikonzolja biztonságos és energiaoptimalizált megoldást nyújt a burkolat rögzítésére átszellőztetett homlokzatok esetén. A költséghatékony innováció nemcsak a teherbírást és a hőhídcsökkentést segíti, de anyagából adódóan gondoskodik a tűzvédelemről is. 

Az új fischer BWM FLH-R falikonzol gyártása során felhasznált alapanyag, a rozsdamentes acél az általában használt alumíniummal szemben kiváló energetikai tulajdonságokkal rendelkezik, köszönhetően a rendkívül alacsony hővezető képességének. Az innovatív háromszög alakú bevágások csökkentik a falitartó keresztmetszetét, és ezáltal annak hővezető képességét. Ezért is kapott az FLH-R kiegészítő Passzívház minősítést.

A falikonzol végeselemes módszerrel (Finite Element Method – FEM) optimalizált profilja növeli a statikai teljesítményt. Ez azt jelenti, hogy kifejezetten vékony elemet lehet használni, ami javítja a fizikai tulajdonságokat, erőforrásokat takarít meg és csökkenti a rendszer holtterhelését. Ezt az átfogó vizsgálatokat követő jelentés is megerősítette, amely a termékre kért értékelés (ETA) alapjául szolgál.

A falitartók szokás szerint fix és csúszó pontokként is használhatók a bevált fischer BWM homlokzati rendszerek különböző feladatainak ellátására. A rozsdamentes acél használatának további előnye, hogy nem éghető anyag. Az FLH-R így egyesíti a teherbírást, a hőhídcsökkentést, a tűzvédelmet és a költséghatékonyságot.