Közélet, hírek

Újabb beruházások az Infopark területén

2005.03.11. 10:50Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a bonni székhelyű IVG Immobilien AG 2007 végéig további, mintegy 66 millió euró (16,5 milliárd forint) ingatlanfejlesztést valósít meg a budapesti Infoparkban.

Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a bonni székhelyű IVG Immobilien AG 2007 végéig további, mintegy 66 millió euró (16,5 milliárd forint) ingatlanfejlesztést valósít meg a budapesti Infoparkban.Hazai és nemzetközi vállalkozások kötnek új bérleti szerződéseket, hogy beköltözzenek az Infoparkba, a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szomszédságában elhelyezkedő modern tudományos és technológiai parkba.Az IVG Immobilien AG magyarországi képviselete 2005-ben 6.800 m2 irodaterületet adott bérbe. Az új bérlők között említhetjük a Sanyo Electric, az IT Line, az indiai Satyam, a Számalk Kereskedőház Rt. és a német Bilfinger-Berger cégeket.

Különösen nagy lépésnek bizonyult az új, közel 13000 m2 bérbeadható területtel rendelkező, az Építész Stúdió Kft. által tervezett C épület megépítése. Az első szerződést a FreeSoft céggel írták alá, amely 1400 m2-es új irodáját áprilisban foglalja el. A legnagyobb előszerződést a magyar IT-Outsourcing és rendszerintegrációs piac egyik legjelentősebb képviselőjével a T-Systems céggel írták alá. A T-Systems áprilistól költözik át mostani székhelyéről, a Lurdy Házból új, kb. 3500 m2-es irodájába. A szolgáltató részlegeiket is áttelepítik.

A korszerű irodák mellet az Infopark bérlőinek különböző szolgáltatásokat is nyújt, mint az OTP bankfiók, a Vándor számítógépes szaküzlet, egy bérelhető konferenciaterem, a postai szolgáltatásokat is nyújtó trafik, a bérlők részére ingyenes vezeték nélküli Hotspot-Internet hozzáférés az I épület kávézójában és a bérelhető tárgyalóban. Tavasszal megkezdődik az Infopark Központi Parkjának kiépítése, hogy az árnyas ligetek, szökőkutak és vízfelületek hozzájáruljanak a még kellemesebb munkakörnyezet megteremtéséhez. Beindult az Infopark buszjárat, mely a Neumann János utcai végállomás és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik.

A C épület sikeres átadásával a Park fejlesztése tovább folytatódik és előreláthatólag még ebben az évben megkezdődik a 16000 m2 bérbeadó területtel rendelkező D épület kivitelezése (terv: Hungaro-Austroplan) . A Park beruházása a már megtervezett E/F épülettel (terv: Kertész András), összesen mintegy 100.000 m2 irodaterülettel zárul le, ahol több mint 4500 dolgozónak tudnak majd munkahelyet biztosítani.

Az IVG Immobilien AG az Infoparkban történt beruházáson túl megvásárolta és 2002-ben felújította az Andrássy út 12. szám alatt található hat szintes Krausz Palotát, amelyben 5000 négyzetméter alapterülettel exkluzív irodaházat alakítottak ki, ahol bérlő többek között a Budapest Bank és az ITD Hungary. Hasonló fejlesztésük az Andrássy út 11. szám alatti épület, ahol 1,8 ezer hasznos alapterületű színvonalas irodaházat hoztak létre.
Eckart John von Freyend, az IVG igazgatósági elnöke kiemelte, hogy terveik közt szerepel hasonló, műemlékvédelem alatt álló épület megvásárlása és rekonstrukciója a Budapest Champs Elysse-jének nevezett, az Unesco által a világörökség részévé nyilvánított sugárúton.Fotó: IVG Hungária Kft.

www.infopark-budapest.hu
www.ivg.de

Könyves Viktor