Közélet, hírek

Újjáépül a miskolci Erzsébet-fürdő

2000.12.21. 23:00

Másfél milliárd forintos költséggel, magánberuházásban újjáépül Miskolc belvárosában a patinás Erzsébet-fürdő.

Másfél milliárd forintos költséggel, magánberuházásban újjáépül Miskolc belvárosában a patinás Erzsébet-fürdő. A Black Gold 95 Részvénytársaság négy évvel ezelőtt vásárolta meg a miskolci önkormányzattól az utóbbi évtizedben egyre rosszabb állapotba került fürdőt és uszodát, amely az Avas lábánál, a talán legszebb miskolci téren van.

Mohácsi Gábor a társaság tulajdonos vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a cég egy hónappal ezelőtt kapta meg Miskolc Polgármesteri hivatalától az Erzsébet-fürdő felújításához és átépítéséhez szükséges jogerős építési engedélyt. Ennek birtokában az elmúlt napokban elkezdődött a belső átalakítás, és a főépület egyes részeinek az újjáépítését szükségszerűen megelőző bontása is.

Viszlai József miskolci építész tervei szerint az Erzsébet gyógyfürdőben egészségügyi, rehabilitációs, sportrészleg várja majd a közönséget; épül majd hozzá egy szórakozóhely és szálloda is. A főépületben a jövő év nyarára elkészülnek az orvosi, természetgyógyászati rendelők, a következő évben adják át az úszómedencét, a kondicionáló termeket és a szaunákat. A harmadik, befejező üzemében a fürdő melletti szabad területen épül fel a száz szobás, négy csillagos besorolású szálloda.

Miskolc, 2000. december 15. (MTI)