Programok

Várja látogatóit a CONSTRUMA kiállítás

2023.03.27. 11:01

Idén március 29. - április 2. között várják a látogatókat a CONSTRUMA építőipari szakkiállításokon részt vevő cégek, ahova ismét több száz kiállító hozza el legújabb termékeit, innovációit.

A CONSTRUMA kiállítási csokor kiállításai 2023-ban a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás, a HUNGAROTHERM Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás és az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás. A szakmai regisztráció és jegyvásárlás elérhető a kiállítás honlapján.

Nemcsak Magyarországon, de a közép-kelet-európai régióban is kiemelkedő fórum, mely komplexen mutatja be az összekapcsolódó területek – építőipar, épületgépészet, lakberendezés – szakmai újdonságait, így az általa lefedett téma legszélesebb spektrumát kínálva, a szakma számára a legfontosabb esemény.

Gazdag konferenciaprogram

2023-ban a szakmai partnerek által szervezett programok széles választéka lesz elérhető a kiállítási csokor ideje alatt. A MÉK tagjait több továbbképzési pontos konferencia is várja a kiállítás szakmai napjain. Rövid összefoglaló, ízelítő a programokból:

 • A magyarországi lakáshelyzet címmel konferencia a kiállítás nyitó napján szerdán, az ünnepélyes megnyitót követően (Szervező: ÉVOSZ)
 • Továbbképzés építész kamarai tagok számára a kiállítás szerdai és csütörtöki napjain (Szervező: MÉK) – csütörtökön Rügyfakadás – építész kamarai szakmai továbbképzés (MÉK továbbképzési pont: 1,5, bírálati sorszám: 2023/65.)
 • Továbbképzés épületgépészet és elektrotechnika témában és építési szakmai konferencia szerdán és csütörtökön (MMK továbbképzési pont) (Szervező: BPMK)
 • Szakmai tárlatvezetés több témakörben – Falak és szigetelések; Nyílászárók és árnyékolók; Tetők és tetőterek; Megújuló energia és Lég-, és fűtéstechnika; Kész szerkezetek (MÉK továbbképzési pont: 1, bírálati sorszám: 2023/5.)
 • Építészfórum kerekasztal – Alternatívák a lakásépítésben? (MÉK továbbképzési pont: 0,5, bírálati sorszám: 2023/71.) és Új építés helyett újrahasznosítás (MÉK továbbképzési pont: 0,5, bírálati sorszám: 2023/72.) (Szervező: Építészfórum)
 • Napelem szerelői bemutató szerdán és XV. Szolárkonferencia csütörtökön (Szervező: MNNSZ)
 • Tetős Szakemberek Találkozója április 1-én szombaton (Szervező: ÉMSZ)
 • Kőfaragó életpályamodell konferencia pénteken (MÉK továbbképzési pont: 1, bírálati sorszám: 2023/66.) és kőfaragó bemutató a kiállítás minden napján (Szervező: Kőfaragó Ipartestület)
 • Wood Like Workshop és Ezer színű fa kiállítás a kiállítás öt napján (Szervező: FABUNIO)

Bővebb információ: https://construma.hu/programok-2023/

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor látogatásáért a MÉK 1 továbbképzési pontot ad (bírálati sorszám: 2023/6.).

Construma és Hungarotherm Díj pályázat díjazottjait

Minden évben (Hungarotherm kiállítás esetében minden második évben) rangos szakmai zsűri ítéli oda az újdonságaikkal, innovációikkal pályázó cégek közül a legkiválóbbaknak az elismeréseket. Ebben az évben Construma Díjat három, míg Hungarotherm Díjat négy cég nyert el.

Construma Díj

 • EU-SOLAR Nyrt. - Growatt SPH 4000-10000TL3 BH-UP
 • Source Lab Kft. - Pierre okos otthon rendszer
 • Szentesi Cserépkályha - Relief Kályhacsempe-kollekció

Hungarotherm Díj

 • BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H. - Belimo Energy Valve™
 • HELIOS Ventilátorok - Kamleithner Budapest Kft. - KWL Yoga Style 400
 • Nilan Légtechnika Kft. - Nilan VPR termékcsalád
 • Panasonic Heating & Ventilation Air-conditioning Europe (PHVACEU) - Mennyezeti air-e nanoe™ X generátor

A kiállítások szerepe továbbra is fontos. A személyes találkozás, kapcsolatápolás ereje, a közvetlen értékesítés és üzletkötés az üzleti élet motorjaként segítik az ágazat szereplőit. A CONSTRUMA kiállítás 2023-ban is ezt a lehetőséget kínálja az építőipar területén tevékenykedő szakemberek számára. Az idei évben 41. alkalommal megrendezendő CONSTRUMA széleskörű szakmai támogatottsággal, színvonalas szakmai programokkal, a hazai építőipar kiváló cégeinek felvonultatásával kiemelkedő lehetőséget kínál a piaci kínálat áttekintésére, a trendek megismerésére.

Nyitvatartás:
Szakmai napok: március 29-30. 10-17 óráig, március 31. 10-18 óráig
Nagyközönség napok: április 1. 10-18 óráig, április 2. 10-17 óráig.

Bővebb információ: www.construma.hu