Épületek/Középület

Varrodából luxushotel: The Loft Budapest

2018.04.23. 15:30

A századfordulón varroda volt, ma luxushotel. Hol rusztikus téglaburkolat, hol klasszikus motívumokkal díszített falmatrica. Mindezt fokozza a fémhálós álmennyezet. Az ipari jelleget őrző The Loft Budapest az este'r partners csapatának köszönhetően eleganciával és rengeteg kreatív megoldással kelt életre.

Az első emeleti utcai üveg függönyfal mögötti 270 négyzetméteres egybefüggő térben a terület kontúrján, a salakkal feltöltött padozaton valamint néhány míves, ipari pilléren kívül semmi nem determinálta a teret. Ezen adottságok mellett alakult ki az alaprajz, ami hat kétágyas szoba és két nagyobb suite kialakítását eredményezte.

A vendéget a hosszú recepciós pult fogadja mellette kanapéval és kávézópulttal. A közösségi tér burkolatait a kettősség jellemzi. A rusztikus téglaburkolat, a recepciós pultot borító ipari üveghatású diesel csempeburkolat kontrasztban áll az elegáns klasszikus motívumokkal díszített kopottas falmatricával. Mindezt az izgalmas kettősséget fokozza a meghatározó fémhálós álmennyezet, mely mögött látványosan kígyóznak a szállodát ellátó fémesen csillogó légtechnikai vezetékek és a belőle lelógó finom geometrikus üvegcsillárok sokasága.
A szobák többségében a középen impozáns lebegő ágy nyűgözi le a vendéget magas domináns háttámlával. Az ágy alatti hangulatvilágítás és csillogó velúrszőnyeg fokozza a lebegést. A szobákat anyaghasználatára is egyértelműen jellemző az ipari anyagok jelenléte, ötvözve finom, a kényelmet fokozó kontrasztos szövetekkel és tömörfa kiegészítőkkel. A szobákkal egy légtérbe került a hosszú bútorszerű mosdópult, amit egy nagyon domináns, ritmikusan osztott fém vázszerkezet választ el. Az osztásközök részben nyitottak, néhol szövettel, bőrrel és tükörrel fedettek.

A vörösessárga látványos téglafalak, a megvilágított téglaboltozat valamint a rusztikus natúr tölgyfahatású padló mellett olajzöld, szürkéskék vagy csokoládébarna felületek színesítik az egyes szobákat.
Az este’r partners tervezőiroda a teljes építészeti és belsőépítészeti tervezés mellett a kivitelezés felügyeletét és bonyolítását is ellátta, Radnóczy Eszter vezető tervezővel és Hunor György projektvezető építésszel.