Programok

VELUX Build for Life Konferencia

2021.11.15. 15:38

Az idén debütáló, Koppenhágából élőben közvetített multidiszciplináris konferencián a világ vezető építészei, az építőipar fontos szereplői, kutatók, szakértők vitatják meg a szakma előtt álló legfontosabb kihívásokat és lehetőségeket. 

A VELUX hisz abban, hogy aktívan foglalkozni kell a klímaváltozás okozta 21. századi kihívásokkal, és az építőiparral közösen kell dolgozni azért, hogy egészséges és fenntartható épületek szülessenek, amelyek a társadalom és a bolygó jóllétét szolgálják. Fenntarthatósági stratégiájuk részeként azt kutatják, hogy az épületek miként adhatnak választ a globális kihívásokra.

Az idén debütáló multidiszciplináris Build for Life konferenciára felkérték a világ vezető építészeit, az építőipar fontos szereplőit, kutatókat és más szakértőket, hogy novembert 15-17. között vitassák meg a szakma előtt álló legfontosabb kihívásokat és lehetőségeket. A háromnapos konferencián több mint 90 előadó vesz részt, és a világ minden tájáról figyelemmel lehet majd kísérni az angol nyelvű, ingyenes online eseményt.  

Az előadók között a szakma olyan sztárjai képviseltetik magukat, mint Joseph Allen és John Macomber (Harvard Egyetem), Juri Troy osztrák építész vagy Sinus Lynge és Camilla van Deurs építészek.

A Koppenhágából élőben közvetített konferencia párhuzamosan két színpadon zajlik. A Compass Stage-en azokat a kihívásokat és lehetőségeket vitatják meg – így az épületek változó szerepét a közösségekben vagy a rugalmasság jelentőségét a dizájnban –, amelyek ma az építőipar előtt állnak. A Daylight Symposium Stage-en a természetes fényé lesz a főszerep, és a világ vezető szakértői arról fognak majd eszmét cserélni, hogy a természetes fényt kihasználva miként lehet egészségesebb, ellenállóbb épületeket alkotni a gyakorlatban.

A konferenciára jelentkezni ezen az oldalon lehet.