Pályázatok/Magyar

Videó pályázatot hirdet a Budapest100

2020.04.28. 13:05

Milyen kincseket rejtenek Budapest épületei és lakóközösségei? A Budapest100 videó pályázatot hirdet, ahol lehetőség van mindezt bemutatni.

A kialakult helyzetre való tekintettel a Budapest100 májusi hétvégéje elmarad, de a szervezők szeretnék megmutatni, hogy Budapest továbbra is nyitott szellemű lakói rengeteg kincsről tudnak. Hogyan lehet mindezt a karantén alatt megmutatni? A szervezők a Közösségi Budapest100 videók elkészítésére invitál minden lelkes fővárosi lakost.

Nyitott Kapuk

Készíts videót saját házad bejárati kapujáról, amint kinyílik! Használd mobiltelefonod vagy kamerád, és vedd fel egy rövid videóban a Budapest100 hétvégék legikonikusabb pillanatát, amint nyílik az ajtó, és beléphetünk a házba.

Formai követelmények:
fekvő videó formátum, 16:9-es képarány, lehet statikus videó vagy azt is fel lehet venni, amint nyitás után belépünk az ajtón. A videó maximális hossza 15 másodperc.

Találkozzunk a tizediken! – Lépcsőházak

Itt az idő felmenni a padlásra, ott úgy sincs most senki. Csinálj videót pincétől padlásig! Sétálj fel néhány emeletet, vagy liftezz. A videóban legyen látható a korlát, a lépcsőház ablaka, a lépcsőfokok és nyugodtan nézz felfelé vagy lefelé a lépcsőházban. Fontos, hogy felfelé haladj! 

Formai követelmények:
fekvő videó formátum, 16:9-es képarány, mozgó videó, amint felsétálsz a lépcsőházban (vagy felveszed, amint felsétál valaki). A videó maximális hossza 2 perc.

A videókat a Budapest100 csapata fogja megvágni, a videók alatti hanganyagot nem használják fel.

A beadás formátuma: e-mailen vagy fájlmegosztón keresztül a budapest100@kek.org.hu címre várják az anyagokat. Az e-mail tárgya: Budapest100 Közösségi Videó 2020 // Cím (pl.: XI. ker. Bartók Béla út 10-12.) Az e-mailben 3 dolgot jelöljetek meg: videó + cím + készítők neve

Határidő: május 3. vasárnap.

Részleteket a Budapest100 oldalán olvashattok.