Programok

Visegrádi Négyek családi házai 2016

2016.11.07. 14:19

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2008. óta minden évben megrendezi a Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítást, amelynek célja, hogy a régió azonos múltú és kultúrájú országainak építészeti teljesítményeivel összemérhessük hazánk építészeinek munkáit.

Időpont: 2016. november 7. 17:30

Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége, 1088 Bp., Ötpacsirta utca 2.

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2008. óta minden évben megrendezi a Visegrádi Négyek Családi Házai vándorkiállítást. A V4 társult országai Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Lengyelország. A vándorkiállítás célja, hogy a régió azonos múltú, történelmű és kultúrájú országainak építészeti teljesítményeivel rendre összemérje magát, szellemi teljesítményét. A most megrendezett program tehát a IX. ciklus.

A kiállítás a MÉSZ, a Lengyel Építész Szövetség (SARP) a Szlovák Építészek Szövetsége (SAS) és a Cseh Műszaki Egyetem Építészkara együttműködése segítségével, országonként 4-4 épületet mutat be, így képet adva a V4 országok családiház építészetének aktuális szellemi és fizikai állapotáról. A pályázat eredményeképpen létrejövő vándorkiállítást a MÉSZ az érintett országok építész szervezeteinek együttműködésével megfelelően meghirdetett körülmények között, teljes szakmai nyilvánossággal bemutatja Budapesten, Prágában, Krakkóban, Kassán és Pozsonyban. A vándorkiállítás anyagából katalógus készül.

A budapesti kiállítást megnyitja: Magyar Péter építész

Köszöntőt mond: Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke