Emberek/Oktatás

Visegrádi Tábor 2016

2016.08.09. 13:15

Visszatérés Lepencére – igaz történet egy párkereső buszmegállóról, melyet most írunk. Jó hír a kalákák és építőtáborok kedvelőinek, hogy Visegrád ebben az évben is vár minden érdeklődőt a kéthetes közösségi munkára. 

Az idei tábor célkitűzése szorosan kapcsolódik ahhoz a városvezetői szándékhoz, amely újra élettel igyekszik megtölteni az országszerte fogalomként ismert Lepencei Strandot és környezetét. Újrafogalmazni a Lepence-patak torkolatánál az Esztergom irányába bonyolódó buszközlekedés utasforgalmának váróépítményét, mely a korábbi koncepciónak megfelelően párja kell legyen a 2014-ben a túloldalon felépült buszvárónak. Erre hívunk Mindenkit, aki vállalná az igénybe vehető infrastruktúra nélküli, külterületi építés nehézségeit és izgalmait.

Ettől az évtől nagyobb hangsúlyt szeretnénk helyezni a közös építésre, ami nem csak az egyetemisták összefogását jelenti, hanem a településen élők felé is fordulunk, hogy jöjjenek, vegyenek részt tágabb lakókörnyezetük alakításában, ezen a közvetlen módon is, lehetőségük és kedvük szerint.

Ösztönzésképpen Visegrád Város honlapján elérhetővé tesszük a buszváró terveit. Az esti programok során a pihenésen és ismerkedésen kívül találkozhatnak az első Visegrádi Táborok résztvevőivel, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka Mozgalom fő szervezőjével, a 2014. évi Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjának (mely a Kárpát-medencei építőtáborokról szólt) kurátoraival és a Lepence torkolatánál megtalált népvándorlás kori település egyik régészével.



Program:

  • augusztus 14. Turi Attila Ybl-díjas építész, az MMA rendes tagja és Félegyházi András építész, Visegrád Város polgármestere
  • augusztus 15. Zajti Ferenc, Zajti Gábor, Zajti Balázs, több fesztiváldíjas dokumentumfilm alkotói
  • augusztus 16. Salamin Ferenc Ybl-díjas építész, az MMA rendes tagja
  • augusztus 17. Péterfy László Kossuth-díjas szobrász, az MMA rendes tagja
  • augusztus 20. Jakab Csaba iparművész építész, Az Év belsőépítésze 2001, Márton László Attila iparművész építész
  • augusztus 21. Gróf Péter régész-főmuzeológussal, MNM - Mátyás Király Múzeum
  • augusztus 22. Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész, az MMA levelező tagja
  • augusztus 24. Herczeg Ágnes, Hermann Ottó-, és Torsanlorenzo-díjas tájépítész
  • augusztus 26. Kucsera Tamás Gergely az Magyar Művészeti Akadémia főtitkára és Visegrád Város alpolgármestere


Írjuk együtt ezt a történetet!

(Aki írná, kérjük, jelezze a foepitesz@visegrad.hu címen vagy a 20/236-82-91-es telefonszámon.)


Turi Attila Ybl-díjas építész 
Rüll Tamás főépítész
Félegyházi András polgármester