Pályázatok

What if New York City… nemzetközi építészeti pályázat

2007.10.17. 08:47

Mi lesz, ha New York városára lecsap egy hármas fokozatú hurrikán? – teszik fel a kérdést a pályázat kiírói. Általános megoldási javaslatokat várnak az esetlegesen bekövetkező katasztrófák sújtotta városlakók ideiglenes elszállásolására.
Jelentkezési határidő: 2007. november 23.

Mi lesz, ha New York városára lecsap egy hármas fokozatú hurrikán? – teszik fel a kérdést a What if New York City… című pályázat kiírói. A globális klímaváltozás következtében egyre nagyobb az esélye annak, hogy a várost pusztító óceáni viharok érik el. Már napjainkban is kimutatható az időjárási szélsőségek erősödése és gyakoribbá válása. A városnak fel kell készülnie arra, hogy a jövőben ezrek veszíthetik el otthonukat a természeti katasztrófák miatt.

A New York City Office of Emergency Management szponzorálja azt a nyílt nemzetközi pályázatot, amelyre általános megoldási javaslatokat várnak a katasztrófa sújtotta városlakók ideiglenes elszállásolására. A terveknek olyan átfogó elgondolásokat kell vázolniuk, amelyek nem csak a lakók emberi körülményeit biztosítják, de a helyreállítás ésszerű és gyors módjaira, illetve a lakosság bevonásának lehetőségeire is rávilágítanak.

Az elsősorban építészek, designerek, városüzemeltetési és –tervezési szakemberek számára kiírt pályázatra 2007. november 23-ig lehet jelentkezni, a munkák leadási határideje 2007. december 14. Regisztrációs díj nincs.

A pályázat első 10 helyezettje egyenként 10.000 dollárt nyer, a zsűri dicséretében részesülők jutalma 500 dollár. A versenyen minden 18. életévét betöltött személy részt vehet.

Jelentkezési határidő: 2007. november 23.
Beadási határidő:
2007. december 14.

NYC Office of Emergency Management, Attn: What if New York City?,
165 Cadman Plaza East, Brooklyn NY, 11201 USA
whatifnyc/at/oem.nyc.gov
http://www.nyc.gov/html/whatifnyc/home.html