Programok

YBL 209 – Ybl Miklós és a magyar építészek, építőmesterek ünnepe

2023.03.27. 16:41

Az Ybl Egyesület 22. alkalommal rendezi meg a magyar építészek és építőmesterek ünnepét Ybl Miklós születésének évfordulója alkalmával. Az eseményen Perényi Lóránt, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára is szakmai tájékoztatót tart – melyből talán arról is többet tudhatunk meg, idén miért maradt el az Ybl-díjak átadása.

22 éve rendezzük – a hagyományteremtésével, újdonságával a kezdetektől máig sikeres – nemcsak a szakma, hanem a lakosság körében is lelkesen üdvözölt "Ybl szülinapot". Bebizonyosodott, jó hagyományt teremtettünk, mindig örömmel jönnek ismét hívó szavunkra, nemcsak az építőművészeti szakma jeles képviselői – sokszor gyerekeikkel, unokáikkal – hanem visszatérő érdeklődők Budáról – Pestről, vidékről – külföldről, hogy a Mester előtti főhajtáskor ünnepeljük Ybl Miklóst és – a 2002-től 2023-ig, az adott évek – Ybl-díjas "Mívesmestereit", Tiszteletbeli Egyesületi taggá választva.

A minden "szakmai ártalom-gond" nélküli találkozás nem egy hivatalos protokoll, hanem a soha, vagy rég nem látott kollegákkal, barátaikkal, családjaikkal való kötetlen együttlét. 2014-ben, az Ybl Bicentenáriumkor, a jó hagyomány újabbal bővűlt: minden adott év évszámának utolsó számával megegyező évek díjazottjait is köszöntöttük, akkor az összes "4"-gyel végződő évek, majd 2015 –től az "5", "6", "7", "8", "9" és "0" –val végződő összes év díjazottait is, idén a "3"-masokat köszöntjük a Díszoklevelekkel, így 2023 – ban a "kör bezárul"…

Program:

  • 11 óra: főhajtás a Mester szobra előtt – köszöntő Szmodits Julia Ybl Egyesület elnöke
  • megnyitó: Vadász Bence DLA Ybl Miklós-díjas építőművész, költő, MMA rendes tagja, Ybl Egyesület elnökségi tagja
  • a "3" – mal végződő évek és a 22 év alatt köszöntött összes Ybl Miklós díjjal kitűntetett MÍVESMESTEREK ÜNNEPLÉSE
  • 12 óra: Perényi Lóránt ÉKM helyettes államtitkár szakmai tájékoztatója
  • pezsgős koccintás – snack – születésnapi torta FELIX KITCHEN&BAR támogatásával – Korlátozott férőhely miatt kötelező a regisztráció március 30-ig.

Ybl Egyesület