Közélet, hírek

Végre középiskolában is tanulható lesz 3D modellezés

1/2

Diákszempont Gimnázium

?>
Diákszempont Gimnázium
?>
fotó: Pixabay.com
1/2

Diákszempont Gimnázium

Végre középiskolában is tanulható lesz 3D modellezés
Közélet, hírek

Végre középiskolában is tanulható lesz 3D modellezés

2019.02.05. 10:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Az országban elsőként középiskolai 3D-s szakemberképzést indít szeptembertől a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium. A jövő építésztervezőit, applikációfejlesztőit, ipari-3D tervezőit, reklámgrafikusait és animációs szakembereit szeretnék kinevelni.

Az iskola több multinacionális céget vont be a a képzés tantervének kialakításához, a Digitális Jólét Program keretében pedig a digitális kompetencia képzéshez szükséges 15 munkaállomásos labort alakítanak ki, hogy a jövő 3D-programozóinak és -tervezőinek középiskolai oktatását megteremtsék. Fontos felismerés és előremutató szemléletmód eredménye, hogy az iskolában hiányszakmák számára igyekeznek szakembereket képezni. Szándékuk, hogy a jövő építésztervezői, applikációfejlesztői, ipari-3D tervezői, reklámgrafikusai és animációs szakemberei ne az egyetemi képzések során sajátítsák el a szakmai alapokat annak érdekében, hogy a felsőoktatás már a legfrissebb ismeretek megszerzéséről, szakmai tudásuk elmélyítéséről szóljon.

 

Diákszempont Gimnázium
1/2
Diákszempont Gimnázium

 

Dechertné Gelencsér Anna, az iskola igazgatója tájékoztatójukban kiemelte: a sikeres, munkaerőpiaci igényekhez igazodó oktatás érdekében innovatív vállalkozások bevonására van szükség, ezért az iskola vezetése egy díjnyertes online képzési céggel kötött megállapodást, amely pénzügyi hátteret, oktatás-menedzsment tapasztalatot, online oktatási tudást hoz a rendszerbe. A digitális-művészeti képzés színvonalát pedig a 3D-animáció, illetve az AR/VR-technológiák terén piacvezető Arworks Kft. szakembereinek bevonása garantálja. A 3D tervezés és programozás az informatika egyik leggyorsabb ütemben fejlődő területe, iskolarendszerben azonban még nem oktatják.

Az iskolát az alábbi oldalon ismerheti meg alaposabban.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk