építészet : környezet : innováció

A Geppetto bemutatta Milánóban a Bay Audio hangfalat

A magyar tervezőcég harmadik alkalommal vett részt a Salone Satellite kiállításon.

A Geppetto Design Stúdió a milánói Salone Satellite kiállításon, nemzetközi közönség előtt mutatta be legújabb termékét, a Bay Audio elektrosztatikus hangfalat. A különlegesen lapos, élvonalbeli technológiájú terméket hanghűsége és dinamikája a világ legjobbjai közé emeli. A hangfal Bay Zoltán elektromérnök évtizedes fejlesztőmunkájának és a Geppetto design formatervezésének sikeres kombinációja.

 

 

A Geppetto Design Stúdió már harmadszor - idén egyedüli magyar kiállítóként - vett részt a neves milánói bútorkiállításon, a Salone Satellite-en. A 2006. április 5. és 10. között megrendezett kiállítás, ahol csak sikeres pályázati elbírálás után lehet kiállítani, évek óta a design cégek bemutatkozásának egyik legfontosabb színtere, és idén több mint 200000 látogatót vonzott.

 

 

 
 
 

A Geppetto design-filozófiájának jegyében tervezett keret: a hangrezgéseket keltő, átlátszó membrán és a körülötte futó vékony fémrudak egy légies, rendkívül precíz megmunkálású és keleties hatású fakeretben helyezkednek el. Mint minden Geppetto termék esetében, a design itt sem öncélú, hiszen a javíthatóság, szerelhetőség ugyanolyan fontos szerepet kap, mint a külső megjelenés. A Geppetto célja volt, hogy minél többen felfigyeljenek az újdonságnak számító hangfalra, amely egyszerre high-end kategóriájú audio megoldás és szemet gyönyörködtető bútordarab.

 

„Új hangfalunk rendszerét csupán pár cég alkalmazza a világon, de egyik sem kínálja ilyen tetszetős formában, illetve ilyen kedvező áron. Ráadásul mi méretre szabva is elkészítjük a fantasztikus hangzású hangfalpárokat” – mondta Elek Márton, a cég egyik vezetője.

 

A magyar cég a milánói nemzetközi bemutatás után júniusban Japánba készül az új termékkel, ahol az európai uniós cégek bemutatkozása keretében az ázsiai kontinens közönsége is megismerheti a forradalmi megoldást természetesen a Geppetto többi termékével egyetemben. A későbbi tervekben a frankfurti Tendence és New York is szerepel.

 

 

 

A belsőépítészet és a bútortervezés mellett a Geppetto használati tárgyak tervezésével is foglalkozik. Első nemzetközi sikere a tojástartó volt, amelynek szellemessége és egyszerűsége pontosan rímel a Geppetto-bútorok letisztultságára, tervezői kreativitására. Mindezt a 2002-es Magyar Formatervezési Díj elnyerése is tükrözi. Ugyanebben a díjban részesült 2004-ben a B-MEK lámpacsalád is, melynek sorozatgyártása 2006-ban indult el a spanyol Eva Luz cégnél.

vélemény írásához jelentkezzen be »