építészet : környezet : innováció

Megérkezett a magyar napelemes tetőcserép

A magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. idén piacra dobja napelemes tetőcserepét, a Generont. Az technológia új lehetőségeket nyit a környezettudatos építésben.

A fenntartható fejlődés és környezettudatos gondolkodás a Terrán cégcsoport számára kiemelten fontos. Miután az előző év őszén napelemparkot hoztak létre a Baranya megyei Bólyban – melynek segítségével napenergiából kívánják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását –, idén folytatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös fejlesztésű innovációjukat, a tetőcserépre integrált napelem továbbfejlesztését, immár Terrán Generon néven.

 

Terrán Generon tetőcserép

 

A megújuló energia és a környezetre gyakorolt ökológiai hatás csökkentése évről-évre egyre jobban felértékelődik, ami egyértelműen érzékelhető a fogyasztói igények alakulásán is. A Terrán Generon olyan forradalmi innováció, amely professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. „A napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellákat olyan módon integrálják az egyedi tetőcserepek felületére, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A fejlesztés célja egy esztétikus és környezetbarát energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. Így lesz a Terrán Generon naprakész tető!” – mondta Gódi Attila.

 

Terrán Generon tetőcserép

 

A Terrán modern és innovatív termékeivel biztosít tartós, környezetébe illeszkedő és biztonságos megoldásokat kínál vásárlói számára és otthonaik védelmére. Idén harmadik alkalommal vehetik át, ezúttal legújabb termék-innovációjukhoz, a Terrán Generonhoz kapcsolódóan a neves Construma Nagydíjat. A beérkezett pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálta el.

 

Gódi Attila

 

 Terrán

 

 

Terrán