Épülettervek/Tervpályázat

Az Őrbottyán Intézményközpont Városépítészeti és Építészeti Ötletpályázat Eredményhirdetése

2015.10.19. 09:50

A pályázat tárgya volt Őrbottyán Intézményközpont kialakítása - új iskola, szakképző központ, kutató és fejlesztő központ számára, és az intézményközpont településközponttal való kapcsolatának kialakítása.

Az Őrbottyán Intézményközpont Városépítészeti és Építészeti Ötletpályázatra beérkezett pályaművek értékelése megtörtént, valamint megállapították a díjazottakat. Elsősorban szeretnénk megköszönni minden pályázónak, aki adott le pályaművet, hogy ötleteit és észrevételeit megosztotta velünk. Kivétel nélkül minden pályamunkában találhatóak olyan javaslatok, amelyek beépítésre kerülhetnek a település fejlesztési koncepciójába, illetve fejlesztési stratégiájába.

A pályázatokat a Bíráló Bizottság áttanulmányozta, és kiértékelte. Minden bizottsági tag külön, a szakterületének megfelelően és általánosságban is áttanulmányozta a pályázatokat.

A főbb értékelési szempontok a következők voltak:

  • építészeti, műszaki megvalósíthatóság,
  • látványbeli megfelelőség, a város arculatába való illeszthetőség,
  • fenntarthatóság

Az értékelést követően minden Bíráló Biztossági tag felállította a saját szakterületének megfelelő erősorrendet, majd a helyezésekhez tartozó pontok alapján (az első helyre javasolt pályamű 4, a második 3, a harmadik 2, míg a negyedik 1 pontot ért) az összesítést követően kialakult a végeredmény.

A Kiíró a Bíráló Bizottság javaslata alapján az első három helyezettet díjazta, az alábbiak szerint:

Harmadik helyezést ért el, és ezzel bruttó 200.000 Ft összegű díjazásban részesül a H9RAPI kódszámú, Koválcsik Ágnes és Gorzás Adrienn által készített pályamű.

Második helyezést ért el, és ezzel bruttó 300.000 Ft összegű díjazásban részesül az OB428T kódszámú, Várnai Bence Gábor által készített pályamű.

Első helyezést ért el, és ezzel bruttó 500.000 Ft összegű díjazásban részesül az AKA001 kódszámú, A+ Építész Stúdió Kft. által készített pályamű.

Köszönjük a pályázaton való részvételt, és további sok sikert kívánunk!

Bíráló Bizottság