Közélet, hírek

Újabb irodakomplexummal bővül a Váci út

2022.05.26. 16:16

Budapest irodafolyosójának új jövevénye a Göncz Árpád városközpont közelében áll majd, a viszonylag korai fecskének mondható Centerpoint mellett. Utóbbi, régebbi irodaház felújításán túl a projekt III. üteme egy majdnem 40.000 négyzetméteres új egység megépülésével teljesül.

Pandémia ide vagy oda, az irodai szegmensben kifejezetten erős maradt a bérbeadottsági szint, így hát az irodapiac tovább dübörög fővárosunkban is. Nemrég számoltunk be arról, hogy végül azok a tervek is megkapták az engedélyeket, amelyek a Városliget mellett álmodtak meg egy mintegy 16.000 négyzetméteres, és egy 24.500 négyzetméteres irodaházat az egykori Dürer Kert helyére. A Váci úton egyre kevesebb a szabad telek (bár akad még), Budapest irodavénáján azonban mégis továbbterjeszkedik a GTC a nemrég átadott Pillar irodaház vagy az egykori felvonógyárat is rehabailitáló GTC White House átadását követően.

A két jelentős beruházás előzménye a Centerpoint együttes volt, melynek bővítésére az ÉTDR szerint tavaly novemberben kapták meg az engedélyeket. A fejlesztés honlapján elérhetőek a látványok, amelyeken az új komplexumot a Váci út és a Frangepán utca sarkán láthatjuk – a számok szerint több mint 36.000 négyzetméternyi szintterülettel, a folytatás pedig tulajdonképpen az előző Centerpoint mellett fog elhelyezkedni egy telekegyesítésnek köszönhetően. A két szint mélygarázs felett a földszinten kereskedelmi területeket, felette pedig kilenc szintnyi irodaterületet alakítanak ki.

Mint az a projekt honlapján letölthető ismertőben olvasható: "Az Atelier Thomas Pucher, valamint a Bánáti + Hartvig Építésziroda által tervezett különleges épület igazi kincset rejt: zöldellő parkok, erkélyek és teraszok 4.000 négyzetméter összterületű együttesét. A parkosított udvarok teret adnak a közösségépítéshez, fontos a szerepük abban, hogy az itt dolgozók egy közösség részének érezzék magukat. A legújabb épület felső szintjeinek nyugalmat árasztó függőteraszairól kivételes kilátás nyílik a lenti udvarokra. A Centerpoint legfelső szintjén elkülönített, privát terek állnak a felső emeletek bérlőinek rendelkezésére, akik a kilátópontokból élvezhetik a páratlan panorámát."

A tervek szerint a beruházás vége 2024-ben várható.