Közélet, hírek

Újabb két metróállomást adhatnak át tavasszal a 3-as vonalán

2023.02.13. 16:09

A Nyugati pályaudvar és az Arany János utcai megállók a tervek szerint márciusban újra fogadhatják az utazóközönséget. Utóbbi állomás egyik különlegessége az lesz, hogy az épület tetejére zöldtető kerül. 

Januárban elkezdődött az Arany János utcai metrómegálló műszaki átadás-átvétele, és a tervek szerint márciusban, a Nyugati pályaudvar metróállomással együtt adják át a megújult, akadálymentesített megállókat a forgalomnak - osztotta meg közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. A poszt alapján az Arany János utcai állomás egyik különlegessége az lesz, hogy az épület tetejére a zöldfelületek növelése érdekében zöldtető kerül.

Az M3-as metró felújítása 2017-ben, a vonal északi szakaszán kezdődött. A 2020-ban átadott déli szakaszt követően tavaly májusban a középső szakasz 3 állomása: a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák, idén év elején pedig a Ferenciek tere és a Deák Ferenc téri megállók nyitották meg kapuikat az utasok előtt. Az év folyamán a középső szakasz többi, még lezárt állomásán is befejeződnek a munkálatok, a Lehel tér és a Nagyvárad tér állomások átadása májusban lehet esedékes.

A tavasszal sorra kerülő Nyugati pályaudvar megállóhely a sporaarchitects tervei nyomán újul meg, míg az Arany János utcai állomás terveit a PARAGRAM Stúdió jegyzi. Cikkeink a témában itt olvashatók.