Pályázatok/Nemzetközi

Újra lehet pályázni a Brick Awardra

2023.02.21. 15:05

Március 14-én zárul a nevezés az építészeti szakma egyik legrangosabb elismerésére. A Wienerberger által életre hívott és kétévente megrendezett Brick Awardon a modern és innovatív téglaépítészet legkreatívabb példáit díjazzák a nemzetközi téglaépítészet független platformjaként. A jelentkezés ingyenes, a pályaműveket angol nyelven kell feltölteni.

Több mint egy évtizede rendezi meg a Brick Award nemzetközi versenyt a Wienerberger, amit a vállalat azért hozott létre, hogy mind az építészeket, mind a szakmán kívüli rajongókat az új építési formák felfedezésére, illetve a tervezési koncepciók megosztására ösztönözze. Az elmúlt évek során a világ minden tájáról érkeztek projektek, és a jelöltek, valamint a nyertesek kiválasztása során a gyártók és téglatípusok széles skáláját használták fel, minden színben és formában. 

A Brick Award díjra idén is öt kategóriában várják építészek, nemzetközi építészkritikusok, ingatlanfejlesztők és újságírók pályaműveit március 14-ig. A nevezéseknek jelentős részben kerámia építőanyagokból kell állnia, és illeszkednie kell a kiírt kategóriák egyikébe, melyek a családi házaktól a társasházakon át munkahelyek, irodák, kereskedelmi épületek, vagy akár kulturális, oktatási, vagy egészségügyi épületek is lehetnek. 

A győzteseket kétévente, díjátadó ünnepség keretében hirdetik ki. A díjazottak a zsűri által kiválasztott, top 50 nevezővel együtt bekerülnek a rendkívül színvonalas Brick Book kiadványba, melybe már számos magyar pályázat szerepelt az évek során. Sőt, 2006-ban egy magyar páros, Cságoly Ferenc és Keller Ferenc pécsi lakó- és irodaépülete nyerte el a nemzetközi elismerést.

A nevezés során egy online űrlapot kell kitölteni angol nyelven, amely a projekt alapvető adataiból, a projektet leíró rövid tájékoztató szövegből, valamint az épületről készült képek és tervek feltöltéséből áll. A nyertes projekteket pénzdíjjal jutalmazzák, és nyilvánosságot szereznek a világ minden táján. A nevezés ingyenes és ide kattintva érhető el.

A nevezők a pályaműveikhez további ötleteket és inspirációt gyűjthetnek a Brick Award Pinterest oldaláról.

Wienerberger Magyarország