építészet : környezet : innováció

Az "Év Főépítésze" díj és a "Főépítészei Életműdíj" átadása - 2005

Díjazottak: Virányi István, Filippinyi Gábor

Hatodik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa Megyei Jogú Város és az Országos Főépítészi Kollégium által alapított AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ. Az elsőt Nagykanizsán adta át a Város polgármestere és főépítésze, valamint a Kollégium elnöke az V. Országos Főépítészi Konferencián 2000-ben. Ezt követte a VI. Gyulai, a VII. Pécsi és a VIII. Érdi, a IX. Sümegi Konferenciák Díj-átadása. Eddig összesen tízen részesültek e Díjban (2000-ben Szilágyi István és Zábránszkyné Pap Klára, 2001-ben Philipp Frigyes és dr. L. Szabó Tünde DLA [� 2004. 10. 15.], 2002-ben Gömöry János és Dr. Sersliné Kócsi Margit, 2003-ban Bodonyi Csaba DLA és Körmendy János, 2004-ben Beniczky Péter [Főépítészi Életmű Díj] és Sáros László).

2005. szeptember 15-én, a Pilisszentkereszten-Dobogókőn megrendezett X. Országos Főépítészi Konferencián Havelka János, Pilisszentkereszt község polgármestere, Dr. Aczél Péter, az Országos Főépítészi Kollégium elnökhelyettese és B. Nagy Helga, Pilisszentkereszt község főépítésze adta át a Díjakat.

"FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ"- ban részesült:

  • Filippinyi Gábor, okl. építészmérnök, Debrecen m. j. város ny. főépítésze

lelkiismeretesen és elkötelezett felelősséggel végzett évtizedes főépítészi tevékenységéért, Debrecen harmonikus fejlődésének és építészeti arculatának kedvező alakulása érdekében kifejtett munkájáért.

"AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ"- ban részesült:

  • Virányi István, okl. építészmérnök, Marcali város főépítésze az Országos Főépítészi Kollégium elnöke

főépítészi pályájának eredményeiért, emberi magatartásáért, elkötelezettségéért, kitartásáért és a szakmai közéletben vállalt aktív szerepléséért.

A kitüntetetteknek gratulálunk!

vélemény írásához jelentkezzen be »