építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Formabontók 1.

kezdés: 2007. június 28. CEST 17:00vége: 2007. szeptember 16. CEST 18:00
Neoavantgárd tendenciák a magyar fotóművészetben: 1965-1984
kiállítás a Budapest Galériában június 28-tól

 

"Formabontók 1. Neoavantgárd tendenciák a magyar fotóművészetben: 1965-1984" címmel kiállítás nyílik a Budapest Galéria Kiállítóházában (1036 Budapest, Lajos u. 158.) 2007. június 28-án (csütörtök) 17 órakor.

 

A kiállítást megnyitja: Szenytyóbi Tamás, a TNPU archivistája

 

Kiállító művészek: Attalai Gábor, Bak Imre, Balla András, Birkás Ákos, Erdély Miklós, Hajas Tibor, Haris László, Hámos Gusztáv, Jekesz Antal, Jovánovics György, Károlyi Zsigmond, Kerekes Gábor, Kismányoky Károly, Koncz András, Koncz Csaba, Lőrinczy György, Maurer Dóra, Nagy Zoltán, Pácser Attila, Stalter György, Szalai Tibor, St.Auby Tamás, Szerencsés János, Szirányi István, Tímár Péter, Tóth György, Török László, Türk Péter, Vető János, Vécsy Attila, Vincze László.

 

 

A kiállítással egy időben jelenik meg Szilágyi Sándor monográfiája, mely a progresszív magyar fotóművészet neoavantgárd tendenciáit ismerteti. A kiállítás - melynek kurátora Szilágyi Sándor, rendezője Török Tamás - a könyv tárgyalásmódjához igazodva, a jellegzetes képtípusok szerint csoportosítva mutatja be a korszak munkáinak legjavát. Olyan kategóriák ezek, mint például a geometrikus, az organikus és a léptékváltó Absztrakt, a Fotóakciók, a lineáris és mátrixba rendezett Szekvenciák, a Térkonstrukciók, a Városvíziók, a Fényrajzok vagy az Önarckép- és a Portrékonceptek. A látogató így összehasonlíthatja egymással az érdekesebbnél érdekesebb alkotói koncepciókat, s nem utolsósorban megismerheti vagy újra láthatja a műveket, amire ilyen széles merítésben legutóbb tizennyolc éve, 1989-ben az Ernst Múzeum-beli "Más-kép" című kiállításon volt lehetőség.

A kiállítás megtekinthető 2007. szeptember 16-ig, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

vélemény írásához jelentkezzen be »