Design/Belsőépítészet

Home Office Díj 2021

1/2

Forrás: Europa Design

Hirdetés
?>
Forrás: Europa Design
?>
Forrás: Europa Design
1/2

Forrás: Europa Design

Home Office Díj 2021
Design/Belsőépítészet

Home Office Díj 2021

2021.10.14. 14:03

Cikkinfó

A Design rovatot támogatja a 

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Europa Design, Lakberendezők Országos Szövetsége, Távmunka Szövetség

Beadási határidő:
2022.04.07. 00:00

Címkék:
pályázat

Az Europa Design a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) és a Távmunka Szövetség szakmai támogatásával pályázatot hirdet az otthoni irodakialakítás megtervezésére és megvalósítására tervezők, vállalatok és magánszemélyek számára.

A pandémia miatt nagyobb szerepet kapott a távmunka és azon belül a home office is. A munkáltatók szeretnék ugyanazt a teljesítményt megkapni a hibrid munkavégzési kultúrában is, mint a hagyományos és egyre profibbá váló irodai környezetben. De vajon mindenki tudja, hogy hogyan kell ezt a folyamatot elindítani, felmérni a kockázatokat, biztosítani a megfelelő környezetet, és gyűjteni a visszajelzéseket és esetlegesen módosítani a körülményeken? Ennek a tudatos megvalósítását keresik most a tervezők, a munkáltatók és az egyéni felhasználók oldaláról. A pályázat elsődlegesen ezen szempontok társadalmi, szakmai fontosságát hivatott kiemelni és kommunikálni a jógyakorlatokat.

A Lakberendezők Országos Szövetsége, valamint a Távmunka Szövetség szakmai támogatásával az Europa Design díjat alapít 3 kategóriában.

1. Tervezői kategória

Tervezők, belsőépítészek és lakberendezők, az ideális - stílusos és egészséges – otthoni munkahelyet vagy dolgozósarkot bemutató látványtervekkel, alaprajzzal vagy megvalósult fotódokumentációval pályázhatnak. A szakmai zsűri elsődlegesen azt vizsgálja, hogy az eredeti állapotból kiindulva a tervező milyen mértékben tudta az összes lehetséges elvárást teljesíteni, vagy megközelíteni azt. Fontos lesz tehát az alaphelyzet, valamint a szociális-technológiai környezet bemutatása is.

2. Vállalati kategória

Itt vállalatok, szervezetek, munkáltatók jógyakorlatait vizsgálják. Milyen tudatos policy alapján, módszerekkel kezelték a home office környezetek kialakítását? Milyen támogatást nyújtottak tréningek, tanácsadás vagy visszajelzés-kultúra területén? Milyen anyagi és tárgyi támogatást nyújtottak munkavállalóik optimális otthoni munkakörülményeinek megteremtéséhez, hogy azok az irodaihoz hasonló kényelemben, ugyanolyan jó hatékonysággal dolgozhassanak?

A vizsgálódás azonban nem áll meg a lakások ajtajában, hanem kierjed cégek hagyományos irodai tereinek speciálisan a hibrid munkamódszereket támogató biztonságos visszatérést nyújtó tereinek a vizsgálatára is. Hogyan szervezték a hibrid életet, használtak e további alternatív távmunka megoldásokat, milyen technológia fejlesztéseket, intézkedéseket vittek végbe, és hogyan mérték mindezek hatékonyságát?

A vállalatok irodai képekkel illusztrált szabadszavas leírással és konkrét kérdőíves válaszadással pályázhatnak. A zsűri elsősorban az átfogó, tudatos és visszajelzésen alapuló megoldásokat fogja értékelni.

3. "Saját" kategória

Magánszemélyek és önjelölt home designerek fotóit is várják, akik saját maguk teremtették meg otthon a számukra ergonómiailag megfelelőnek gondolt, kényelmes munkavégzés feltételeit. Pályázni a home office-ról készült fotó beküldésével lehet. Ezzel a kategóriával a kiírók szeretnék a téma ergonómiai és mentális kockázatának fontosságára felhívni a figyelmet minél szélesebb kör bevonásával. A győztest közönségszavazással választják ki, azonban egy virtuális „szakértő" minden pályaművet értékel a közzétételt követően.

A pályázat ideje alatt a pályázatot támogató weboldalon a szervezők szakmai háttéranyagokat, nemzetközi kutatási eredményeket, releváns miniinterjúkat publikálnak, és nyitottá teszik a témába vágó webináriumokat is.

Forrás: Europa Design
2/2
Forrás: Europa DesignSzakmai zsűri

Ács Erzsébet - Lakberendezők Országos Szövetség (LOSZ) elnöke

Dr. Forgács Tamás - Távmunka Szövetség elnöke

Sipos Csaba - Wellbeing Szövetség társalapítója

Kun Ágota PhD - Műszaki Egyetem Ergonómiai és Pszichológiai Tanszék adjunktusa, a Wellbeing Szövetség társ alapítója – mentális wellbeing munkacsoport vezetője

Gönczi László - FIABCI HUNGARY elnöke, a FIABCI World Prix d’Excellence Awards Bíráló Bizottságának alelnöke

Tótszabó Tamás - építész , Pyxis Nautica

Salacz Dorottya BS – ergonómiai szakértő, EXXON Mobil

Takács Júlia - CSR Hungary – Az első Magyar CSR Egyesület alapítója

IT Business

Díjazás

A zsűri a pályázatok elbírálása során az első és második kategóriában egy-egy díjazottat választ.

1. kategória – Tervezői pályázat díja

A tervezői kategória legjobbja egy ideális otthoni munkahellyel – egy Herman Miller Lino vagy Verus görgős irodaszékkel, egy Herman Miller állítható magasságú Atlas asztallal és egy LG monitorral – mint fődíj lesz gazdagabb.

2. kategória – Vállalati pályázat díja

A vállalati kategória díjazottja egy UV technológiás Safe-In-Air UV box légtisztító berendezést kap, valamint nevezést a European Business Award – Workplace and People management kategóriájába, melyhez a pályázati film leforgatását és tovább közlési jogait is megkapja nyertes.

3. kategória – Privát pályázat díja

A legjobb home office-t kialakító magánszemély pedig egy Wilkhahn AT munkaszéket nyerheti fődíjként.

A kategóriák nyerteseinek pályaművei megjelennek a LOSZ és az Europa Design weboldalain és népszerűsítik őket a social media csatornáikon is.

A pályázat időtartama: 2021.09.17. – 2022.04.07., ezen a felületen lehet rá jelentkezni. 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

KÁLI SZOBROK // Egy hely

2022.09.02. 14:53
00:04:59

Az Egy hely mai részében a Balaton-felvidékre látogatunk: Kővágóörs és Köveskál között áll a "Káli Stonehenge", vagyis Veszprémi Imre szobrászművész Emberi komédia című alkotása.

Az Egy hely mai részében a Balaton-felvidékre látogatunk: Kővágóörs és Köveskál között áll a "Káli Stonehenge", vagyis Veszprémi Imre szobrászművész Emberi komédia című alkotása.

Nézőpontok/Történet

LÖVŐHÁZ UTCA // Egy hely + Építészfórum

2022.09.02. 14:51
00:09:05

Bevásárlóközpont, piac, Ganz-székház, elemi iskola és persze lövőház. Az Egy hely mai részében Torma Tamás a budai Lövőház utcán kalauzolja végig a nézőket, bemutatva a ma élettel teli sétálóutcaként ismert városrész színes múltját és jelenét, a Széna tértől a Marczibányi téren át a Haris parkig.

Bevásárlóközpont, piac, Ganz-székház, elemi iskola és persze lövőház. Az Egy hely mai részében Torma Tamás a budai Lövőház utcán kalauzolja végig a nézőket, bemutatva a ma élettel teli sétálóutcaként ismert városrész színes múltját és jelenét, a Széna tértől a Marczibányi téren át a Haris parkig.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk