Helyek/Köztér

Jó öreg

1/16

1/16

Jó öreg
Helyek/Köztér

Jó öreg

2006.09.28. 11:49

Projektinfó

Szerzők:
Török Tamás

"Kellemes darabbal bővült a belvárosi élőhelyválaszték." (T.T.) Elkészült a park felújítása az Erzsébet téren.

A 24-én, vasárnap átadott Erzsébet tér példája világosan mutatja, hogy a jó városhoz elsősorban nem szemfényvesztő mutatványok szükségesek, hanem az a bizonyos „radikális normalitás” (Sz. S.), ami itt megvalósult.

Úgy tűnik, hogy a Millenáris Park, a Károlyi-kert és a Gödör után egy újabb élhető, teljesen rendben lévő, működőképes közparkot kapott a város (és ez nagy dolog errefelé). A tervezőknek valószínűleg nem kellett álmatlan éjszakákat tölteniük az agyalással, ebben a helyzetben elegendő és tökéletesen helyénvaló volt a jó öreg szökőkút-fa-lámpa-pad-pázsit-sétány összeállítást elővenni, és rendet rakni a téren. A Kempinskivel szemközt elhelyezett kosárlabdapálya, mint a monstrumnak adott fricska, ennél még valamivel többet is tud. Az esténként itt zsákolással hiába próbálkozó kölkek jelenléte egymagában képes semlegesíteni a szálloda nyomasztó tompaságát.
 
Ha ez nem lenne elég, az átadásközeli állapotban lévő Design Terminál épülete is nagyon ígéretesen fest, átmenetileg úgy tűnhet, mintha el lennénk kényeztetve városilag.

Török Tamás


 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk