építészet : környezet : innováció

Keresztény urbanista — ?

kezdés: 2010. december 2. CET 17:00vége: 2010. december 2. CET 19:00
A Magyar Pax Romana 2010. évi Békés Gellért Emlékelőadását december 2-án 18 órakor Keresztes Sándor tartja.

A Magyar Pax Romana mintegy másfélszáz tagja között számos köztiszteletnek örvendő tudós, tanár, közéleti szereplő, nagy felkészültségű szakember van. Az általuk művelt területen gondolataik, eredményeik méltó elismerést kapnak, de érdemesek szélesebb kör - így különösen a Magyar Pax Romana tagsága, illetve a MPR tevékenysége iránt érdeklődők - megkülönböztetett figyelmére is. Évente ezért kap egyikük felkérést Békés Gellért Emlékelőadás megtartására.

Az idei előadást Keresztes Sándor

december 2-án 18 órakor

a Háló központban (Budapest, V., Ferenciek tere 7-8, 3. lépcsőház 2. emelet)

 

Keresztény urbanista — ?

 

címmel.

Az előadáson való részvétel díjtalan.


Keresztes Sándor Kolozsvárott született 1944. augusztus 31-én. A budapesti piarista gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát, és városépítési- városgazdasági szakmérnöki diplomát. 1990-ig építészként illetve városrendezőként dolgozott.

Bekapcsolódott az ellenzéki és környezetvédő mozgalmakba, egyik alapítója és alelnöke volt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, 1988-tól az MDF tagja, 1989-ben egyik alelnöke.

Az Antall-kormányban környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterként tevékenykedett 1993-ig, amikor is a vízlépcsővel kapcsolatos tartós nézetkülönbségek miatt kérte fölmentését. A pártpolitikától 1995-ben visszavonult.

Közéleti tevékenysége azóta egyrészt a szakmapolitikához kötődik (a Magyar Urbanisztikai Társaságban és a Magyar Építész Kamarában tölt be különböző tisztségeket), másrészt a Magyar Pax Romana Egyesületben dolgozik különböző feladatkörökben.

vélemény írásához jelentkezzen be »