Programok

Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben

1/1

1/1

Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben
Programok

Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben

2017.10.27. 11:18

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Helyszín:
Francia Intézet

Esemény kezdete:
2017.11.08. 16:30
Esemény vége:
2017.12.01. 12:15

Letölthető dokumentumok:

A Budapesti Francia Intézet idén 15. alkalommal rendezi meg a Környezetvédelmi Hónapot. A november 8. és december 1. között zajló konferenciasorozat többek közt olyan változatos és fontos témákat jár körbe, mint a passzívházak és energiahatékony épületek vagy az endokrinrombolók. November 24-én, az építészeti konferencianapon Christian Charignon francia építész tart előadást.

Ahhoz, hogy a természetet jobban megértsük, elengedhetetlen a megfigyelés. A Párizsi Természettudományi Múzeum által létrehozott részvételi kutatások program arra ösztönzi a civileket, hogy osszák meg megfigyeléseiket a kutatókkal. 

A november 16-i konferencia-nap témája a legszennyezettség. A kutatókból, döntéshozókból és a vállalati szférából érkező magyar és francia szakemberek együtt vitatják meg a légszennyezés okozta károk csökkentésének, illetve elkerülésének lehetőségeit.

A felelősségteljes turizmus gondolata és eszköztára november 23-án kerül górcső alá. Ennek kapcsán különböző területekről érkező szakértőket hívtak a Francia Intézetbe, közöttük Guillaume Cromert, aki az ID-Tourism cég igazgatója, a fenntartható turizmus és az innováció kapcsolatának szakértője.

November 24-én, a Környezetvédelmi Hónap negyedik konferenciája a családi házak és épületek területén alkalmazható építészeti és környezetvédelmi innovációkra összpontosít. A passzívházak és energiahatékony épületek szakmai konferencia célja az elmúlt 10 évben elért eredmények összegzése és a jövőbeni lehetőségek számbavétele. Az egész napos programon új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők és kivitelezők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket. A konferencia honlapja itt található.

A konferenciasorozat december 1-jén egy rendkívül aktuális témával, az endokrinrombolókkal zárul. Ezek a molekulák többféle zavart okozhatnak az emberi szervezetben és a környezetben egyaránt. A kerekasztal-beszélgetésen részt vevő kutatók és jogszabályalkotó szakemberek megvitatják a készülő jogszabálytervezeteket, a permetezőszerekkel és egyéb káros anyagokkal kapcsolatos problémákat.

A részletes program itt található.

Időpont: 2017. november 8. és december 1. között
Helyszín: Francia Intézet

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk