Programok

Magyarország Kincsei - Épített örökségünk kiállítás

1/3

Nádasdy-kastély
Várkert-kioszk
Nádasdy-kastély
Várkert-kioszk
1/3

Magyarország Kincsei - Épített örökségünk kiállítás
Programok

Magyarország Kincsei - Épített örökségünk kiállítás

2018.08.22. 08:59

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Helyszín:
Várkert Bazár - rendezvényterem

Cég, szervezet:
MÉSZ

Esemény kezdete:
2018.08.29. 08:00
Esemény vége:
2018.09.09. 15:30

A kiállítás reprezentatív válogatás kiemelkedő építészettörténeti emlékeinkből, s így mint minden válogatás, szubjektív, hiszen a Várkert Bazár összes terme sem lenne elegendő bemutatni az elmúlt években felújított történelmi örökségeket. A MÉSZ válogatása elsősorban olyan építmények fotóit emeli ki, amelyek renoválását kiváló magyar építészek vezették. A kiállítást augusztus 29-től lehet megtekinteni.

Természetesen szerepel az anyagban a kiállításnak helyet adó és építészetileg egyedi jelentéstartalommal bíró Várkert Bazár, valamint hazánk jelképe, a Parlament, az egyik leglátogatottabb középületünk, amely új, korszerű Látogatóközpontjával immáron méltó módon tudja fogadni a vendégeket.

Ezen kívül több ikonikus épületünk fotója is látható még, melyeknek majdnem mindegyike nemcsak külsőleg újult meg, hanem új tereket is kapott, így falaik között a páratlan magyar kultúra sokfélesége elevenedik meg, bemutatva a korábbi értékes tereket, megtartva díszítéseiket.


Várkert-kioszk
3/3
Várkert-kioszk

 

A kiállításon látható képek - megidézve a történelmi korszakokat, építményeket – arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy újra járják az ország történelmi útvonalait, ismerjék meg és ismerjék fel a magyar történelem legnagyobb és legmeghatározóbb korszakait, nemzeti kincseink egyedülálló értékeit.

A most csak rövid ideig látható kiállítás csupán indító állomása a világ nagyvárosaiban (Sanghaj, Athén, Oman, Róma) tervezett nemzetközi kiállítássorozatnak, mely segítségével külföldön is megismerhetik Magyarország kincseit, épített örökségünket.

A kiállítás kurátorai: Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke és Szabó Krisztina projektigazgató

Helyszín: Várkert Bazár rendezvényterem aula
A kiállítást 2018. augusztus 29-től szeptember 9-ig, 10:00 és 17:30 között lehet látogatni.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk