építészet : környezet : innováció

Magyarország Kincsei - Épített örökségünk kiállítás

kezdés: 2018. augusztus 29. CEST 10:00vége: 2018. szeptember 9. CEST 17:30
A kiállítás reprezentatív válogatás kiemelkedő építészettörténeti emlékeinkből, s így mint minden válogatás, szubjektív, hiszen a Várkert Bazár összes terme sem lenne elegendő bemutatni az elmúlt években felújított történelmi örökségeket. A MÉSZ válogatása elsősorban olyan építmények fotóit emeli ki, amelyek renoválását kiváló magyar építészek vezették. A kiállítást augusztus 29-től lehet megtekinteni.

Természetesen szerepel az anyagban a kiállításnak helyet adó és építészetileg egyedi jelentéstartalommal bíró Várkert Bazár, valamint hazánk jelképe, a Parlament, az egyik leglátogatottabb középületünk, amely új, korszerű Látogatóközpontjával immáron méltó módon tudja fogadni a vendégeket.

Ezen kívül több ikonikus épületünk fotója is látható még, melyeknek majdnem mindegyike nemcsak külsőleg újult meg, hanem új tereket is kapott, így falaik között a páratlan magyar kultúra sokfélesége elevenedik meg, bemutatva a korábbi értékes tereket, megtartva díszítéseiket.


Várkert-kioszk

 

A kiállításon látható képek - megidézve a történelmi korszakokat, építményeket – arra ösztönzik az érdeklődőket, hogy újra járják az ország történelmi útvonalait, ismerjék meg és ismerjék fel a magyar történelem legnagyobb és legmeghatározóbb korszakait, nemzeti kincseink egyedülálló értékeit.

A most csak rövid ideig látható kiállítás csupán indító állomása a világ nagyvárosaiban (Sanghaj, Athén, Oman, Róma) tervezett nemzetközi kiállítássorozatnak, mely segítségével külföldön is megismerhetik Magyarország kincseit, épített örökségünket.

A kiállítás kurátorai: Krizsán András DLA, a MÉSZ elnöke és Szabó Krisztina projektigazgató

Helyszín: Várkert Bazár rendezvényterem aula
A kiállítást 2018. augusztus 29-től szeptember 9-ig, 10:00 és 17:30 között lehet látogatni.

 

MÉSZ

vélemény írásához jelentkezzen be »