építészet : környezet : innováció

MÉSZ-MÉK DIPLOMADÍJ 2002Minden bizonnyal a véletlen játéka, hogy 2002-ben kizárólag hölgyek részesültek a MÉSZ-MÉK kitüntetésében.

Az Építészek Háza Kós Károly termében rendezett ünnepségen Weiler Árpád, a MÉSZ és Eltér István, a MÉK elnóke nyújtotta át a MÉSZ-MÉK 2002. évi Diplomadíjait.

Egyetemi díjak (rangsorolás nélkül):

Szerző:Ernődi Anita BME Építészmérnöki Kar
Növényház a Feneketlen-tónál, Budapest
Konzulens:Cságoly Ferenc

Szerző:Déry Judit NYME Faipari Mérnöki Kar Alkalmazot Művészeti Intézet
Piac terve, Sopron
Konzulens:Mátrai Péter, Csíkszentmihályi Péter

Szerző:Erdélyi Linda BME Építészmérnöki Kar
Bortár-Borharapó, Balatonarács
Konzulens:Répás Ferenc

Szerző:Németh Janka BME Építészmérnöki Kar
Magyar Iparművészeti Egyetem műhelyháza, Budapest
Konzulens:Cságoly Ferenc

Szerző:Szabó Julianna BME Építészmérnöki Kar
Mozgó Képek Háza, Kinizsi utca, Budapest
Konzulens:Wagner Péter

Főiskolai díj:

Szerző:Pekló Krisztina Szent István Egyetem Ybl Miklós Főiskolai Kar
Apartmanház
Konzulens:Dr. Kapy Jenő


Diplomadíj kétszer?

Minden bizonnyal számos olvasónknak feltűnik, hogy egymás után kétszer közlünk névsort Diplomadíjról. Pénteken a BME Építészmérnöki Kar, valamint a szponzori támogatók díjairól adtunk hírt, ma a MÉSZ-MÉK Diplomadíjról.

Nincs azonban tévedés, egy újítás első lépéseként adtak most ki két, hasonló nevű díjat. A figyelmes olvasó azonban rögtön láthatja, hogy két különböző díjról van szó. Az átadás alkalmából Eltér István, a MÉK elnöke elmondta, hogy szeretnék visszaszerezni a díj megcsorbult rangját, erre irányul a MÉSZ és a MÉK közös kezdeményezése. Nem csak a BME végzős építészmérnök hallgatói, de minden más építész-diplomát adó felsőoktatási intézmény hallgatói nevezhetnek a továbbiakban e díjra, és a szponzorok szerepe némileg csökken majd.

A legfontosabb pedig természetesen maga a teljesítmény, a tervek minél magasabb színvonala. Ebből a szempontból a MÉSZ-ben kiállított tervlapok nem hagytak kétséget, és minden bizonnyal az is csak a véletlen játéka, hogy 2002-ben kizárólag hölgyek részesültek a MÉSZ-MÉK kitüntetésében...

vm

vélemény írásához jelentkezzen be »