Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Közélet, hírek

Milliós ötletpályázat építész hallgatóknak a Leiertől

2014.03.26. 13:07

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Győr, Magyarország

Cég, szervezet:
Leier

Országos ötletpályázatot indít a Leier Hungária Kft. a hazai felsőoktatási intézményekben tanuló valamennyi építészhallgató számára, amelynek összdíjazása 1 050 000 forint. Ezt a cég 2014. március 26-án, szerdán, győri székhelyén, egy sajtótájékoztató keretében jelentette be.

A pályázatra április 1-től szeptember 30-ig várják a – maximum háromfős csapatok – terveit, amelyekből az elbírálás után, 2014. október 15-én választja ki a Leier a három győztes pályaművet. Mindezek mellett a cég vállalja, hogy a legjobb terveket egy országos szaklapban is publikálja.

A sajtótájékoztatón a Leier azt is bejelentette, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is, pozitív mérleggel zárta a 2013-as évet, és bizakodva tekint előre. A Leier Hungária Kft. évek óta elkötelezett a magas színvonalú szakemberképzés iránt. A cég az elmúlt években már több ezer szakembernek és hallgatónak biztosított képzést, így segítve felkészültségüket, elmélyítve tudásukat. A Leier mindezek mellett a fiatal – még tanuló – építészhallgatókra is kiemelt figyelmet fordít, ezért egy több mint 1 millió forint összdíjazású pályázat meghirdetését jelentette be 2014. március 26-án, a győri Leier City Centerben. Az ötletpályázat három témában várja a fiatal építészek munkáit, amelyet az energia- és költséghatékonyság, az esztétikai megvalósítás és nem utolsó sorban a Leier termékek minél szélesebb felhasználása alapján bírál el a szakmai zsűri.

„A Leier Hungária mindig is kiemelten kezelte a felnövekvő szakember generáció képzését, tudásuk fejlesztését. A most meghirdetett ötletpályázat is azt a célt szolgálja, hogy olyan kihívások elé állítsuk fiatal építész kollégáinkat, amelyben a tudásuk mellett a legmodernebb építőanyagok felhasználása is kiemelt szempont. Így a pályázaton nem csak komoly anyagi támogatást nyerhetnek, hanem megtapasztalhatják az innovatív Leier építőanyagok sokrétű felhasználását is." – mondta el Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője, majd hozzátette: „A magyar kormány stratégiai partnereként is felelősek vagyunk a hazai szakemberek és építészhallgatók képzéséért. Az elmúlt években számos együttműködést alakítottunk ki több hazai egyetem építész karával is azért, hogy az ott tanuló hallgatók a lehető legszélesebb tudással rendelkezzenek, könnyedén felvéve a versenyt a nemzetközi szakmával."

A Leier Hungária Kft., felelős építőipari szerepén túl, a folyamatos, innovatív és magas minőséget megkövetelő termékgyártás és fejlesztés híve. Ezt a stratégiát követve a Leier hazánkban továbbra is őrzi – az építőanyag-gyártók között – piacvezető szerepét. A nehéz gazdasági körülmények ellenére a cég a 2013-as évben is növelni tudta árbevételét és eredménye továbbra is pozitív.

„Az átgondolt, építkező stratégiánknak köszönhetően a 2013-as évet kiemelten sikeresnek értékeljük a Leier Hungária életében, amely immáron kerek 30 éve működik Magyarországon. 2014-ben pedig további bővülésre számítunk, köszönhetően a vasút- és útépítések felgyorsulásának. A Leier ma kilenc építőanyag-üzemmel rendelkezik hazánkban, összesen nagyjából 1000 főt foglalkoztatunk. Amellett, hogy Magyarországon piacvezető, a legnagyobb építőanyag-exportáló is a Leier, szinte az összes szomszédos országba szállítunk. A Magyarországon gyártott Leier termékek és szolgáltatások magas minőségét külföldön is elismerik." – mondta el Komlós Andor, majd a Leier pénzügyi teljesítményével kapcsolatban, majd hozzátette: „Sajnos azonban azt meg kell jegyezni, hogy Magyarországon ma még küzdünk a lakásépítések újbóli állami támogatásáért, egy olyan – EU-s forrásokat is bevonó- ösztönző rendszer kialakításáért, amely fejlődést hozhatna az iparágban. Pozitív előjelek már vannak a bővülés irányába, a Leier pedig készen áll erre a kihívásra is!"

További információt a most kiírt ötletpályázat feltételeiről és a Leier termékeiről a www.leier.hu oldalon talál.

forrás: sajtóközlemény

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk