építészet : környezet : innováció

Önkormányzati bérlakások Gödöllőn - 43 lakás a Kör utca - Szent János utca - Lumniczer utca által határolt területen

építész: Fritsch Márta és Sebes Péter

Önkormányzati bérlakások Gödöllőn - 43 lakás a Kör utca-Szent János utca-Lumniczer utca által határolt területen
Építész: Fritsch Márta és Sebes Péter

Az elmúlt két évben Gödöllő Város Önkormányzata 43 bérlakást épített a Kör utca-Szent János utca-Lumniczer utca által határolt területen, részben a Széchenyi terv támogatásával. A három épület laza térfalként belső udvart határol körbe. A környék jellemzően lakóövezet - közel Gödöllő határozottan átalakuló belvárosához, amire jó példa a megújult piac és a Könyvtár. Az új lakóházak mellett a hetvenes-nyolcvanas években épült, alapvetően négyszintes, telepszerű lakóépületek állnak. A beépítés az RRT-nek megfelelően keretes, városias jellegű.

 

Az épületek rövid külsőfolyosós rendszerűek, így egy-egy folyosó szakaszról általában csak két lakás nyílik. A lakások alapterülete 40-50 m2 között van, ezért a lakások használati értékének növelése érdekében többségükhöz nagyméretű terasz is kapcsolódik.

A házak megjelenése, hézagosan zártsorú térfalképzése előre vetíti a városközpont távlati fejlődésének irányát, meghatározza annak jellegét a belváros és a kertváros határán. A bérlakások iránt nagy érdeklődés nyilvánult meg, a többszörös túljelentkezés miatt sorsolással választották ki a 43 új lakás bérlőit.

építész: Fritsch Márta és Sebes Péter (Stílus+P Kft.)

 

"B" földszinti alaprajz
"A" I. emeleti alaprajz

vélemény írásához jelentkezzen be »