építészet : környezet : innováció

Raszteres tagozódás

Az egykori Pannónia Filmstúdió épületében kapott helyett Buday Zsolt (The Alchemists) tervei alapján kialakított kreatív iroda, mely reklámügynökségi kliséktől mentesen, transzparens elemekkel leválasztott, élhető terek kialakításával csatlakozik be a budai körforgásba.

A Grund Kommunikációs és Kreatív Ügynökség a kommunikáció játéktere, egy olyan kreatív ügynökség, ami brandinggel, kampánytervezéssel, social mediával - általában véve kommunikációval foglalkozik. A Grund iroda kialakításával a cél az volt, hogy barátságos, transzparens, könnyed iroda jöjjön létre, ami kerül minden modorosságot és egyesíti egy otthonos lakás és egy modern iroda kettősségét.

Ez a kozmopolita tér az egykori Pannónia Filmstúdió felújított épületébe költözött be, ami Buda új kreatív központja: az egykori üzemi épület utómunka stúdiók, produkciós irodák és egyéb kreatív iparban érdekelt cégeknek ad otthont. Számunkra fontos volt, hogy a belsőépítészeti kialakításkor a szokásos reklámügynökségi kliséktől mentes tér alakuljon ki és egy New York-i, berlini start-up hangulatot valósítsunk meg Budán.


Grund Iroda - építész: Buday Zsolt - fotó: Jaksa Bálint

Grund Iroda - építész: Buday Zsolt - fotó: Jaksa Bálint

 

Az épület adottságait szem előtt tartva olyan irodateret terveztünk, ahol - a megrendelői igényekkel összhangban – lehetővé vált egy otthonos munkakörnyezet kialakítása. A meglévő panelház raszteréhez igazodva hoztuk létre az összesen 230 négyzetméter alapterületű irodát, közösségi terekkel, elvonulásra lehetőséget biztosító irodákkal, illetve étkező-konyhával. A funkciókat elválasztó üvegfalak lehetőséget biztosítanak a terek lehatárolására, megtartva a teljes irodatér transzparenciáját, könnyedségét.

 

Nem tipikus értelemben vett belsőépítészeti tervezésről beszélünk, hanem atmoszféra kialakításáról, ahol elsősorban a térélmény dominál.

 

A bútorok és világítótestek az Alchemists tervei alapján hazai mesterek munkái, a vásárolt székek nagy része klasszikus design irodabútorok újrahasznosítása. A végeredmény egy inspiratív tér, mely a kreatív munkavégzés hátterét adja. Az iroda Az Év Design Irodája 2017 döntései közé került.

 

The Alchemists


Grund Iroda - építész: Buday Zsolt - fotó: Jaksa Bálint

Grund Iroda - építész: Buday Zsolt - fotó: Jaksa Bálint

 

vélemény írásához jelentkezzen be »