építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Somlai-Fischer Szabolcs Ádám WTA-díja

Somlai-Fischer Szabolcs Ádám és Usman Haque nyerték el a The World Technology Awards 2009. évi díját a művészeti kategóriában. A nyertesek névsorát július 16-án New Yorkban, a kétnapos World Techniology Summit záróeseményeként megrendezett gálán hirdették ki.
Reconfigurable House 2.0
Somlai-Fischer Szabolcs Ádám és Usman Haque nyerték el a The World Technology Awards 2009. évi díját a művészeti kategóriában. A húsz egyéni és tíz cégeknek, illetve szervezeteknek fenntartott kategóriában a WTN (World Technology Network) munkájában részt vevő prominens tudósok és a hálózat alapítóinak szavazatai alapján olyan embereket és csoportokat díjaznak, akik innovatív tevékenységükkel leginkább esélyesek arra, hogy hosszú távon is nagy hatással legyenek a 21. századra. A díjat a Time, a Science és a Fortune magazin támogatja. A nyertesek névsorát július 16-án New Yorkban, a kétnapos World Techniology Summit záróeseményeként megrendezett gálán hirdették ki.

Somlai-Fischer Szabolcs Ádám építész és interakció tervező, aki munkáiban – melyeket leggyakrabban csapatmunkában dizájnerekkel, művészekkel, mérnökökkel végez – a legújabb technológiák kulturális lehetőségeit kutatja, installációkon, szoftver és hardver fejlesztéseken keresztül. Stockholmban az Architecture and Urban Research Laboratory-ban diplomázott, meghívott kutató volt a Smart Studio-ban, számos európai egyetemen tanít, és az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. Reconfigurable House 2.0 című alkotását 2008-ban a belgiumi Hasseltben és Tokióban is kiállították.

vélemény írásához jelentkezzen be »