Nézőpontok/Vélemény

Zéró állapot - programsorozat a munkahelyi balesetek elkerüléséért

1/3

fotó: Lafarge

fotó: Lafarge
fotó: Lafarge
fotó: Lafarge
fotó: Lafarge
fotó: Lafarge
fotó: Lafarge
1/3

fotó: Lafarge

Zéró állapot - programsorozat a munkahelyi balesetek elkerüléséért
Nézőpontok/Vélemény

Zéró állapot - programsorozat a munkahelyi balesetek elkerüléséért

2018.05.25. 02:11

A LafargeHolcim cégcsoport által május 9. és 24. között megrendezett Egészség- és Munkavédelmi Napok célkitűzése volt, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát minél szélesebb körökben elterjessze, segítve a munkahelyi balesetek elkerülését. Az idei programsorozatban a Magyar Autóklub is közreműködött.

A LafargeHolcim cégcsoport alapértékeinek megfelelően világszerte egész évben kiemelt figyelmet fordít munkavállalói és partnerei egészség- és munkavédelmi ismereteire, és az ehhez kapcsolódó megelőző tevékenységre. Ezt támogatva minden évben tavasszal, külön kampány keretében több hetet szentelnek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati készségek további elmélyítésére.

"A LafargeHolcim cégcsoport célkitűzése, hogy elérje a "Zéró állapotot", avagy a teljes balesetmentességet. Az idei évben megszervezett közel 20 programmal célunk, hogy az egészség- és munkavédelmi kultúrát egy magasabb szintre emeljük, és továbbfejlesszük. Az idei programsorozat négy fő téma köré épül, amelyek lefedik egy biztonságos gyár mindennapi tevékenységének fő veszélyforrásait: a mobil, mozgó gépek és az ezek okozta helyszíni forgalom, a magasban végzett munka, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia kizárásának folyamata, és a magas kockázattal járó zárt térben végzett munka. Az egyes témák köré bemutatókat, versenyeket és gyakorlati tréningeket szerveztünk. Az egészség jegyében pedig napközi tornát és masszást is beiktattunk kollégáink napirendjébe." – számolt be az idei évi programokról Hoffmann Tamás, ügyvezető igazgató.


fotó: Lafarge
3/3
fotó: Lafarge

 

A munkavédelmi napokhoz kapcsolódóan a Királyegyházi Cementgyár "Együtt a biztonságért" egész éves logisztikai programsorozat májusi állomása is csatlakozik, amelyen a Magyar Autóklub is közreműködik.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. logisztikai tevékenységének nagyobb része a közúti forgalomban történik, ezért is kiemelten fontos számára, hogy ne csak munkavállalóikat, hanem szállítmányozó partnereiket is képezzék. Az új ismeretek alkalmazásával idővel készségszintre emelkedő tudás pedig elkerülhetővé teszi a közúti veszélyhelyzeteket, megelőzve a személyi sérülés és az anyagi kár keletkezését.

 

"A rendezvénysorozat záró napján a Magyar Autóklub munkatársainak bevonásával a defenzív vezetéselmélet és EcoDrive előadások után minden, az aznap a gyárba érkező sofőr is kipróbálhatta az alkoholos befolyásoltság következményeit a részegszemüveg használatával. Emellett átélhette a biztonsági öv szimulátor segítségével egy esetleges baleset körülményeit, illetve gyakorolhatta a biztonságos vezetéshez elengedhetetlen holttér figyelést is." – tette hozzá Kocsis Mátyás, logisztikai vezető.

forrás: sajtóközlemény

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk