Épülettervek/Tervpályázat

Emlékhely pályázat - itt vannak az eredmények

2016.06.14. 08:00

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság Magyarország Kormánya megbízásából írta ki azt az ötletpályázatot, melynek keretében több mint félszáz alkotó jelentkezett önálló pályaművel. A nemrég kiadott sajtóközlemény szerint   6 pályamű részesült kiemelt elismerésben és további 7 pályázó elismerést kapott. 

A beérkező tervek egy az első világháború hősi halottaira emlékező központi emlékhely arculatára és lehetséges helyszínére kínáltak ötletet, a pályázatokról – a szakmai zsűri véleményét figyelembe véve – az Emlékbizottság hozott döntést (lásd melléklet). Tekintettel a beérkező munkák színvonalára az Emlékbizottság hat, azaz 6 pályázót részesített kiemelt elismerésben, míg további hét, azaz 7 pályázó elismerést kapott pályaművéért. A kiemelt elismerésben részesülők 1 millió forintot, az elismerésben részesülők 300 ezer forint pályadíjban részesülnek. Az ötletpályázathoz kapcsolódó közönségszavazást a Nart Építész Műterem Kft. nyerte meg. Az Emlékbizottság ezúton gratulál az elismerésben részesülő alkotóknak és köszönetet mond az összes résztvevőnek.

Budapest, 2016. június 10.


Kiemelt elismerésben és nettó 1.000.000,- forint pályadíjban részesül (rangsorolás nélkül):

Elismerésben, nettó 300.000,- forint pályadíjban részesül (rangsorolás nélkül):

  • déBert építészek Kft. (Horváth Dénes, H. Nándori Klára)
  • Kalmár Csaba Bence
  • Kádár Katalin, Santl János, Oláh Gábor
  • Agyagási Sándor, Decuseara Iulia
  • Boda István
  • Greg András, Veres Gábor, Simon Endre
  • Borbás Renáta, Szigony János Gergely


Az eredménytelen pályaművek szerzői a +36 30 9 407776 telefonszámon jelentkezve a pályázatokat az alábbi címen vehetik át:
Benczúr & Partner Építész kft. 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 24. (Budagyöngyével szemben)

A pályaművek átvételére munkanapokon 2016.06.15-től 2016.06.22-ig. 10 és 15 óra között a feladóvevény bemutatásával van lehetőség.

forrás: sajtóközlemény