építészet : környezet : innováció

A jövő építészeti öröksége - Kiállítás a Metró Galériában

kezdés: 2018. október 11. CEST 11:00vége: 2018. december 7. CET 00:00
A Metró Galéria sajátossága, hogy a 40 tablóból álló sorozat egyben nem látható, mert a tablók „utaznak” a szerelvények között. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a sorozatot október 11-én, délelőtt 11 órakor egyben mutatják be az érdeklődőknek a FUGA Budapesti Építészeti Központban. Az esemény az Építészet Hónapja egyik programja.

Az Európai Unió 2018-at az Európai Kulturális Örökség Évének nyilvánította. Mindenki ismeri azokat a különleges épületeket, régészeti emlékeket, amelyek közös örökségünk részei. Szeretnénk azonban, ha a nagyközönség megismerné azokat a legújabb építészeti alkotásokat, amelyek 50 vagy 100 év múlva lesznek részei közös örökségünknek.

A Metró Galéria kiállítás a Budapest brand Európában egyedülálló része. Az Európai Kulturális Örökség évében a kiállításon azokat a legújabb kulturális funkciójú épületeket: múzeumokat, koncerttermeket, egyetemeket, könyvtárakat, galériákat, templomokat mutatjuk be, amelyek jól tükrözik a 21. század első évtizedeinek építészeti törekvéseit, a jövőnek szánt üzenetünket a kultúra fontosságáról, humanista gondolkodásunkról.

A kiállítást a DOM publishers (Berlin) segítségével hoztuk létre.
A kiállítás kurátora: Kirschner Péter kulturális szakértő.

Szakértő: Arne Hübner építészmérnök, a GA guiding architects budapesti
képviselője. A kivitelezés Pető Zsolt – MassMedia Solutions Kft. és Halász Iván –HTSART munkája.
Támogatók: Miniszterelnökség, Lechner Ödön Tudásközpont, Pro Mix
Zrt, BKV Zrt., FUGA

A kiállítás két hónapig látható a 2-es, 3-as és 4-es metró szerelvényeiben.

vélemény írásához jelentkezzen be »