építészet : környezet : innováció

Agóra PÓLUS, interaktív kiállítási központ

"A helyiségek belső udvar felé nyitásával lehetővé vált, hogy a homlokzatok mintegy rétegvonalasan felépülő monolit kavicstömbként fordulhassanak kifelé."
A K'-Art Építő Zrt. díjazásban nem részesült pályaműve a győri Agóra Pólus pályázaton. Vezető tervező: Kendi Imre

Díjazásban nem részesült pályamű
K'-Art Építő Zrt.
vezető tervező: Kendi Imre
munkatársak: Sárai Róbert, Hódi Sándor, Rácz Norbert
szakági tervező: Lehoczki Béla

 

Győr Agóra - K'-art
Győr Agóra - K'-art
Győr Agóra - K'-art
Győr Agóra - K'-art
Győr Agóra - K'-art
Győr Agóra - K'-art

 


Részlet a műleírásból

Az ötszögű épülettömegben kialakított belső udvar biztosítja az egyes szintek természetes megvilágítását és szellőzését. A belső udvarban, elsősorban annak klímáját szabályozandó, egy kisebb intenzív zöldtető felületet terveztünk. A helyiségek belső udvar felé nyitásával lehetővé vált, hogy kifelé a homlokzatok mintegy rétegvonalasan felépülő monolit kavicstömbként fordulhassanak. A mosott, vegyes szemcseszerkezetű kavicsszórt kéregbeton lemezek függesztett homlokzatburkolatként kerülnek elhelyezésére. Az így kialakuló struktúra teremt kapcsolatot az egyetem épületeinek homlokzati beton architektúrájával, miközben a Duna közelségére asszociál anyagában és sematizált hullámzó felületeiben. A kavicsbeton lapok között az egyes külső homlokzatokhoz kapcsolódó helyiségek hosszan elnyúló üvegsávjai a vízfelület csillogását idézik. Az interaktív kiállítási tér hangsúlyos belsőépítészeti eleme a padlóra festett, az egyes kiállítási attrakciókat összekötő élénkszínű "járda", mely az üzemekben a technológiai terek közötti anyagmozgatási útvonalakat idézi.

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »