építészet : környezet : innováció

Audi központi irodaépület bővítése, Győr

A mínusz maximalizálása
Tervező: Gunther Zsolt, Csillag Katalin - 3H Építész Iroda

A mínusz maximalizálása
Tervezõ: Gunther Zsolt, Csillag Katalin - 3H Építész Iroda

Ez az épület elvételről, kivájásról, lyuggatásról szól. Adott egy 24 méter mély, egyik oldalán zárt monolitikus tömb, melyet öltözőből irodává kell alakítani. Az egyetlen esély a fény bejuttatására a test szisztematikus felszabdalása addig, míg porózussá nem válik. Rafinált fénykutak juttatják be a természetes fényt a belső terekbe.

Építész: Gunther Zsolt, Csillag Katalin - 3H Építész Iroda
Statikus: Börzsei Tamás - BS Tekton
Gépészet, elektromos tervezés: GAMMEL és Társa Kft.
Pályázat: 2002
Megvalósulás: 2003





 

vélemény írásához jelentkezzen be »