Pályázatok/Magyar

„Az anyag természete” - Equitone Építész pályázat 2016

1/2

Hirdetés
?>
?>
1/2

„Az anyag természete” - Equitone Építész pályázat 2016
Pályázatok/Magyar

„Az anyag természete” - Equitone Építész pályázat 2016

2016.06.29. 13:30

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Cég, szervezet:
Creaton

A CREATON South-East Europe Kft. 2016. évben második alkalommal hirdeti meg pályázatát építészek számára, amellyel hozzá kíván járulni az EQUITONE szálcement homlokzatburkolatok kreatív alkalmazásainak, és az ehhez köthető, színvonalas építészeti teljesítmények megismertetéséhez.

„Az anyag természete"
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben
Pályázat ÉPÍTÉSZEK számára

Pályázni megépült épület, meg nem valósult terv esetében a terv, illetve tervi műfajon kívüli ötletek dokumentációjának benyújtásával lehet, az alábbi feltételek szerint.

Részletesen

A CREATON South-East Europe Kft. (továbbiakban: Kiíró) célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza, és ezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését.

A pályázat benyújtásának feltételei

A pályázat nyilvános.

Pályázó az építész tervező(k), illetve nem építészeti tervek esetében az ötletek gazdái, alkotói lehet(nek).

A Pályázó pályázatának benyújtásával kifejezi, hogy a kiírás feltételeit és a bírálat eredményét magára nézve elfogadja, valamint hogy a jelen kiírás szerinti felhasználás harmadik személy jogát nem érinti, különösen pedig nem sérti. Ezzel kapcsolatban felmerülő minden jogkövetkezményt a Pályázó visel.

Egy Pályázó több művel is pályázhat, de azokat külön pályázatként kell benyújtania.

Nem nyújthat be pályázatot az a tervező, akinek esetében fennáll az alábbi körülmények bármelyike:

 • A Bíráló Bizottság bármely tagjának, avagy a Kiíró vezető beosztású alkalmazottjának, vagy tulajdonosának, résztulajdonosának egyenes ági családtagja, vagy hozzátartozója.
 • A Bíráló Bizottság bármely tagjával, avagy a Kiíró vezető beosztású alkalmazottjával, vagy tulajdonosával, résztulajdonosával közös üzleti, gazdasági érdekeltsége van.
 • A Bíráló Bizottság bármely tagjával, avagy a Kiíró vezető beosztású alkalmazottjával, vagy tulajdonosával, résztulajdonosával munkahelyi alá- vagy fölérendeltségi viszonyban áll.
 • A Bíráló Bizottság bármely tagjával, avagy a Kiíró vezető beosztású alkalmazottjával, vagy tulajdonosával, résztulajdonosával a pályázat benyújtásának időpontjához képest egy éven belül lezárt (teljesített) tervezési munkában (beleértve a díjazott tervpályázati tervet is) szerzőtársak voltak.
 • Amennyiben a pályázatnak a Pályázó(k) mellett társszerzője is van, úgy annak hozzájáruló nyilatkozatát, illetve a díjazás esetére a megosztás arányát közölni, a pályázattal benyújtani szükséges.

A pályázatra benyújtható

 • építési engedélyezési terv (az építési engedély feltétel, a jogerő nem), illetve
 • használatba vételi engedéllyel rendelkező, megvalósult épület dokumentációja a tartalmi követelményeknél leírtak szerint.

A tervek és épületek esetében ugyancsak feltétel, hogy a tervezés helyszíne Magyarországon belül legyen.

A Bíráló Bizottság

A háromtagú Bíráló Bizottság (továbbiakban: BB) a Kiíró képviselőjéből és két felkért építészből áll. A BB tagjai:

Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág

A BB döntését a meghirdetett bírálati szempontok alapján, részletes értékelés és vita keretében, szavazással hozza meg, és ünnepélyes keretek között hozza nyilvánosságra.

Pályázati díjak, elismerések

A Kiíró a pályázatra 800 000 Ft összdíjazást határozott meg. A díjak összege nem lehet kisebb, mint 80.000, és nem lehet nagyobb, mint 300.000 Forint. A díjkeret tényleges felosztásáról – e korlátok betartásával – a BB dönt, a beérkezett pályamunkák alapján. A Kiíró a teljes összeget díjazásra kívánja fordítani, de fenntartja magának a jogot a díjkeret csökkentésére, amennyiben a pályamunkák színvonala azt indokolja.

A díjat az építész (szerző) kapja.

Az ünnepélyes díjátadóra a nyertesek mellett a zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek, un. döntőbe juttatott pályaművek szerzői is meghívást kapnak. Az eredmények az ünnepélyes díjátadóig titkosak maradnak, ott kerülnek nyilvánosságra.

A díjátadóra 2017. január közepén kerül sor.

A díjazásban nem részesült pályázatokat a BB nem őrzi meg, illetve nem tárolja.
A pályázati díjakhoz kapcsolódó adóterheket a Kiíró átvállalja, és az adóhatóság felé teljesíti.

A bírálat szempontjai

A BB azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az EQUITONE anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat még a fenti értékek bemutatásának minősége.


A pályázatok benyújtásának módja

A pályázati anyagot online, a „pályázati oldal"-ra való feltöltéssel kell benyújtani, legkésőbb a pályázati határidőig, a kiírásban meghatározott tartalommal.

A pályázati oldal címe: www.equitone.hu/epiteszpalyazatok

A határidő után érkező, vagy a bírálatot befolyásoló tartalmi elemeiben hiányos pályázatot, illetve az alaki vagy tartalmi feltételeknek nem megfelelő pályázatokat a BB indoklás nélkül elutasíthatja. Hiányosan benyújtott pályázati anyag kiegészítése csak a BB kérésére történhet, és csak olyan tartalmi elemek tekintetében, amelyek az elbírálást közvetlenül nem befolyásolják. A BB érvénytelennek tekinti azt a pályázatot, amelynek benyújtója a hiánypótlás során sem küldi be azon nyilatkozatokat, melyek a Kiíró számára lehetővé teszik a pályázatok bemutatását, közlését, vagy más, a kiírás céljait népszerűsítő felhasználását. Felszólítást követően pályázónak a hiánypótlásra 8 nap áll rendelkezésére, elmaradása esetén a pályamű kizárásra kerül.

A benyújtandó pályázatok tartalmi és formai követelményei

A pályázat b enyújtásán ak feltétele a pályázati oldalon az alábbiak online kitöltése:

 • jelentkezési adatlap,
 • részvételi és szerzői jogi nyilatkozat,
 • építtetői nyilatkozat.


Az alaki vagy tartalmi feltételeknek meg nem felelő pályázatokat a Bíráló Bizottság indoklás nélkül elutasíthatja.

Feltöltendő tervek, dokumentumok, .pdf formátumban:

 • helyszínrajz,
 • alaprajzok,
 • metszetek,
 • homlokzatok (összes),
 • műszaki leírás,
 • határozat az építési engedélyről (jogerő nem szükséges)

A tervek az építési engedélyezési dokumentáció tervlapjai, vagy azzal azonos léptékű és részletezettségű tervlapok lehetnek. A fájlokat nevében azonosítható módon kell feltölteni, a fájlok nevében szerepeltetve az épület nevét vagy helyszínét és a tervlapok címét.

Feltöltendő továbbá

 • min. 10 db színes fénykép (min. 1500x1000 képpont felbontásban, .jpg formátumban) az épületről és főként homlokzatairól, annak az építész által fontosnak ítélt részleteiről (tervek esetében látványtervek, megépült épület esetén az elkészült épületről, esetleg a kivitelezés közbeni állapotról, ha az a homlokzat szerelését érdemben mutatja),
 • a homlokzatburkolat anyagának kiválasztása mellett szóló építészeti és műszaki érvek leírása (minimum 4-5 mondatos indokolás az anyag választásáról).


Határidők

A pályázat meghirdetése: 2016. május 5.
A pályázat benyújtási határideje: 2016. október 31.
Bírálat: 2016. december 1-jéig

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:
Build-Communication Kft. (2040 Budaörs, Liget utca 3/2.) T: (23) 611-028, (23) 611-029, info@buildmarketing.hu

Az EQUITONE termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatos információk elérhetők:
www.equitone.hu

Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág - Értékesítés és Műszaki Támogatás E-mail: zoltan.csagoly@creaton.hu, (30) 237 1668


Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

Szenes-ház // Egy hely + Építészfórum

2023.08.30. 14:19
5:54

Az Egy hely csapata ezúttal a Keleti pályaudvar közelségében található, 1906-ban, szecessziós stílusban épült Szenes-házat mutatja be. Az impozáns külsejű ház legcsodálatosabb részletei a gangos belső terében tárulnak fel, melyet színes griffmadár-, pillangó- és különféle virágmotívumok díszítenek.

Az Egy hely csapata ezúttal a Keleti pályaudvar közelségében található, 1906-ban, szecessziós stílusban épült Szenes-házat mutatja be. Az impozáns külsejű ház legcsodálatosabb részletei a gangos belső terében tárulnak fel, melyet színes griffmadár-, pillangó- és különféle virágmotívumok díszítenek.

Nézőpontok/Történet

A Margitsziget fái // Építészfórum + Egy hely

2023.08.20. 18:53
9:32

Néhány héttel ezelőtt a Margitsziget épített történetét mutatta be az Egy hely csapata, most pedig a parkosított zöld sziget nevezetes fáival ismerkedhetnek meg a nézők. A videóban többek között arra is fény derül, hogy hány éves és mi a története a méltán népszerű Margitsziget legidősebb fájának.

Néhány héttel ezelőtt a Margitsziget épített történetét mutatta be az Egy hely csapata, most pedig a parkosított zöld sziget nevezetes fáival ismerkedhetnek meg a nézők. A videóban többek között arra is fény derül, hogy hány éves és mi a története a méltán népszerű Margitsziget legidősebb fájának.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk