Pályázatok/Magyar

Bridge Budapest Fellowship

1/3

Felhívás

Felhívás
Felhívás
1/3

Felhívás

Bridge Budapest Fellowship
Pályázatok/Magyar

Bridge Budapest Fellowship

2013.04.26. 10:30

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Ösztöndíjat hirdetnek fiatalok és újságírók számára, hogy a világ legnagyobb internetes cégeinél szerezhessenek inspirációt, tágíthassák ismereteiket. Jelenleg tanulmányaikat folytató egyetemisták, de már végzettek, friss diplomások is gyakornokként 1-3 hónapot tölthetnek el a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud irodáiban, tapasztalatokat szerezhetnek, vagy a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn alapítóival dolgozhatnak együtt San Franciscóban, Bostonban vagy Budapesten.

Jó ötletek, kemény munka és egy kis szerencse – ez kell ahhoz, hogy valaki sikeres és elismert legyen. Magyarországot a kreatív és globálisan sikeres fiatal vállalkozók tehetik versenyképessé – ez a meggyőződése azoknak az üzletembereknek, akik világhíres, Magyarországról indult, cégeket vezetnek.

A Magyarországnak hírnevet hozó LogMeIn, a Prezi, a Ustream, és a Seagate Technologies vezetői összefogtak, és létrehozták a Bridge Budapest nonprofit szerveződést, hogy megmutassák a fiataloknak: érdemes álmodni, és érdemes megvalósítani azt, amit kitaláltak.

Ösztöndíjat hirdetnek fiatalok és újságírók számára, hogy a világ legnagyobb internetes cégeinél szerezhessenek inspirációt, tágíthassák ismereteiket. Jelenleg tanulmányaikat folytató egyetemisták, de már végzettek, friss diplomások is gyakornokként 1-3 hónapot tölthetnek el a Facebook, a Twitter vagy a SoundCloud irodáiban, tapasztalatokat szerezhetnek, vagy a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn alapítóival dolgozhatnak együtt San Franciscóban, Bostonban vagy Budapesten. A Bridge Budapest különleges programot hirdet újságírók számára is – bepillantást nyerhetnek az alapító cégek belső folyamataiba és a Szilícium-völgy zárt világába is. A program célja, hogy az újságírók hírét vigyék a magyar sikereknek, a pozitív történeteknek.

Az alapítók saját példájukon keresztül is szeretnék bebizonyítani, hogy a világsiker lehetséges. A LogMeIn, a Prezi és a Ustream is Budapestről indulva, pár év alatt tört be a globális piacra. „Ha nekünk hármunknak sikerült, bárkinek sikerülhet”- vallja Árvai Péter, a Bridge Budapest elnöke, a Prezi társalapítója és vezetője, amelynek prezentációs szoftverét ma már több mint 20 millióan használják szerte a világon. A Bridge Budapest célul tűzte ki, hogy megváltoztatja a magyar hozzáállást. „Magyarországon túl gyakran találkozunk olyan emberekkel, akik nem mernek hinni magukban – de ez nem visz előre. Tudjuk, hogy az optimizmus önmagában nem elég a világ megváltoztatásához. Ám enélkül semmilyen fejlődés nem képzelhető el. Azért hoztuk létre a Bridge Budapestet, hogy inspiráljuk és arra ösztönözzük a fiatalokat: merjenek álmodni és az álmaikat megvalósítani. Tudjuk, hogy ez ma Magyarországon még szokatlan hozzáállás, de azt is látjuk, hogy pozitív jövőkép nélkül képtelenség érvényesülni a világban.”

A Bridge Budapest ösztöndíjára április 10. és május 6. között lehet jelentkezni a szervezet honlapján. A pályázóktól azt kérdezik első körben, mit jelent számukra az internet vagy hogyan értelmezik a mindennapi hős kifejezést. Angol nyelvű bemutatkozó anyagot is várnak a jelentkezőktől. Az ösztöndíjat a számítógépes tudományok, a marketing és a sales vagy a design területén tehetséges fiataloknak ajánlják, de nincsenek életkori korlátok és az egyetemi diploma hiánya sem kizáró ok. A jelentkezők bejelölhetik, melyik vállalatnál szereznének legszívesebben tapasztalatot a júliustól kezdődő gyakorlat idejét.

Az ösztöndíj a Magyarországon már megszerezhető világszínvonalú lehetőségekre is épít. A LogMein, a Prezi és a Ustream a budapesti irodáikban is fogadnak külföldi tehetségeket, ezzel is bizonyítva, hogy ma már nem szükséges elmenni Magyarországról ahhoz, hogy világszínvonalú üzleti kultúrát találjunk. „Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a jelentkezők mennyire egyedien és kreatívan oldanak meg kihívásokat. A kiválasztás több körben zajlik, személyes találkozók és feladatok is segítenek abban, hogy megtaláljuk azokat a fiatalokat, akik az ösztöndíj során megszerzett élményeiket majd tovább adhatják azoknak, akik nem ismerik az új lehetőségeket, és akik nem gondolnak arra, hogy az álmok megvalósíthatók, üzletet is lehet és érdemes rájuk építeni” – teszi hozzá Pistyur Veronika, a Bridge Budapest vezetője.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk