építészet : környezet : innováció

DSK bank irodaépülete - Göbölyös Kristófék is versenyben a bulgáriai "Év háza" díjért

Még tart a szavazás, lehet segíteni az Artfront Hungary-nak, hogy a bolgár "nemzeti építészeti bajnokságon" irodaház kategóriában versengő öt projekt közül a DSK bank irodaépülete nyerje el az "Év háza" díjat. A bankot a bolgár Intarch építésziroda tervezte, míg a DSK bank közvetlenül Göbölyös Kristóf csapatát bízta meg a bank belsőépítészeti kialakításával. 

Itt lehet szavazni a DSK bank épületére >> 

A bolgár"Év háza" díj oldala >>

Év háza díj - Bulgária


DSK Bank irodaépület, Sofia

A századfordulóról származó, eredetileg is bankháznak épített épületben a felső vezetők és a hozzájuk kapcsolódó operatív vezetők, valamint a privátbanki irodák és tárgyalók földszinti elhelyezése volt a feladatunk. Az épület műemléki védelem alatt áll, így jelentős része az enteriőröknek megtartandó, rekonstruálandó volt. Olyan exkluzív fogadó- és munkatereket kellett létrehoznunk, amelyek képesek befogadni és kiszolgálni a modern munkakörnyezetet, megőrizve az épület tradicionális elemeit.

DSK bank irodaépülete, fotó: Cseh Kálmán, Göbölyös Kristóf

DSK bank irodaépülete, fotó: Cseh Kálmán, Göbölyös Kristóf

DSK bank irodaépülete, fotó: Cseh Kálmán, Göbölyös Kristóf


Az épület földszintjén a fogadó előtéren kívül a privátbanki tárgyalók és irodák-, valamint az irodaház előcsarnoka kapott helyet. Az emeleteken felső vezetői irodacsoportok, valamint a hozzájuk kapcsolódó operatív vezetői irodák kerültek elhelyezésre. A negyedik emeleten, az épület tetőterében egy VIP fogadások lebonyolítására, valamint tárgyalásokra alkalmas multifunkcionális tércsoportot hoztunk létre, amelyhez egy Szófiára igazán szép kilátást nyújtó, exkluzív tetőterasz is kapcsolódik.

DSK bank irodaépülete, fotó: Cseh Kálmán, Göbölyös Kristóf

DSK bank irodaépülete, fotó: Cseh Kálmán, Göbölyös Kristóf

Az átalakításoknál figyelembe kellett vennünk a műemléki hatóság elvárásait, mely szerint a közlekedő terek, különösképpen a földszinti nagy aula tér egyben tartandó, mennyezete rekonstruálandó. Így ezekkel a kötöttségekkel számolva, végül is üvegfalakkal lerekesztve hoztuk létre a privátbanki területet, megtartva a tér egyben láthatóságát, ugyanakkor szeparálva az igényelt tereket. Az emeleteken részben megtartva, újraépítve alakítottuk ki a tereket, modern bútorzattal és kiegészítőkkel. A tetőtéri új részen nem voltak kötöttségeink, így ott a tér karakterisztikájához igazítva szerveztük az alaprajzot.

Göbölyös Kristóf

vélemény írásához jelentkezzen be »