Emberek/Interjú

Eplényi Anna

1/3

Eplényi Anna

Eplényi Anna
Katalógus részlet
Eplényi Anna
Katalógus részlet
1/3

Eplényi Anna

Eplényi Anna
Emberek/Interjú

Eplényi Anna

2012.04.02. 09:25

Talán az az Eplényi Anna, aki nem csak remek tájépítész, de invenciózus rajztanár is? Aki a Magyar Nemzeti Galéria GYIK Műhelyében a legkisebbeket oktatja kertművészet-történetre sajátos képzőművészeti módszerével? Aki nemrégiben új rajzi jegyzettel gazdagította a hazai tájépítészeti képzést? Aki a Wekerle-telepen nemrégiben megújult Kós Károly térre a kalotaszegi formakicsből merítve tervezett kortárs utcabútor családot? Szavazz!

Tájépítészként és rajztanárként az élményszerzésen keresztül célom összekapcsolni egymással az ismeretátadást és az alkotást. Munkám egyik inspirációját a GYIK-Műhelyben töltött sokéves tapasztalatom adja: ötletek szabad áramlása, kreatív feladatok és konceptuális téri kérdések megoldása.

 

Eplényi Anna
1/3
Eplényi Anna

 

 

A Kertművészeti Tsz.-en 4 éve oktatok „gondolkodón-alkotó" kerttörténetet, tájképfestészetet és szabadkézi rajzot. Ebből született meg Jártamban-Kertemben című alkotókör is, amely a kerttörténet pillanatait fordítja le és alakítja át kortárs műalkotássá. A Tájrajzolatok c. jegyzet nyitott, elemző és élményalapú rajzi szemléletből merít és segít, hogy a rajzolás a tájépítész anyanyelvévé válhasson.

 

Katalógus részlet
2/3
Katalógus részlet

 

 

Másik inspirációm, egyben doktori kutatásom a kalotaszegi táj karaktere, népművészete, grafikai formakincse és szellemi tőkéje. Ez ihlette a Wekerle-telepre tervezett utcabútor-családot, amely példa az igényes, hagyományőrző köztéri arculatokhoz. Egyetértésre talált a műemlékvédők és térhasználók körében is.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk