építészet : környezet : innováció

események [16]

építészettel, várossal, vizuális kultúrával kapcsolatos események itthon és külföldön

Alkotótábor Bonchidán

Varázslatos történelmi környezetben, a bonchidai Bánffy-kastélyban építészek, designerek, művészek, mesteremberek számára szervez alkotótábort a Transylvania Trust Alapítvány, mely témája a történelmi értékek kortárs újraértelmezése. Jelentkezési határidő: június 15.

reSITE 2017 konferencia

"Ahogy a láthatatlan formálja a várost." - szól a 2017-es reSITE konferencia jelmondata, amely a rendezvény fő témája is. Mi tesz egy várost működővé? Milyen az, amikor a design és az infrastruktúra találkozik? Mit hoz a jövő? Június 22-23. között Prágában többek között...

Könyvek, rajzok, épületek

Magyar Péter építész "Könyvek, rajzok, épületek" című előadása a Magyar Építőművészek Szövetsége jubileumi közgyűlésén, 2017. május 29-én, hétfőn 14 órától a MÉSZ székház Kós termében. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

VII. Szoborünnep 2017

Jön a magyar szobrászok és építészek, közszobrok, épületszobrászat ünnepe. Május 24 és 29 között Budapest-szerte a szobroké a főszerep. 

Folyamatos jövő konferencia

A MUT országos urbanisztikai konferenciáján az előadások és a kapcsolódó viták, párbeszédek hozzájárulnak ahhoz, hogy minél világosabban lássuk a korlátainkat és lehetőségeink körét. Május 31. 10 óra, Barabás Villa.