Pályázatok

Felhívás jelölésre: Ybl-díj 2007.

1/1

1/1

Felhívás jelölésre: Ybl-díj 2007.
Pályázatok

Felhívás jelölésre: Ybl-díj 2007.

2006.12.03. 17:14

A 2007. évi Ybl Miklós-díjak elnyerése, illetve adományozása érdekében egyéni pályázatokat kell, vagy javaslatokat lehet benyújtani. Határidő: december 15.

Az Ybl-díj 2007. évi adományozási rendje
Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium hirdetménye
a 2007. évi Ybl Miklós-díjak adományozásáról

A miniszteri rendelettel szabályozott Ybl Miklós-díj a hazai épített környezet alakításában tartósan kimagasló gyakorlati és/vagy elméleti építészeti alkotó munkásság, életmű elismerésére szolgál, és csak egyéni teljesítmény alapján adományozható. Évente legfeljebb öt díj adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló oklevél és pénzjutalom jár. Egy díj nem osztható meg két vagy több személy között.

Az Ybl Miklós-díjak átadása március 15. megünnepléséhez kapcsolódik.
A díjat az Ybl Miklós-Díj Előkészítő Bizottság javaslata alapján dr. Lamperth Mónika asszony, önkormányzati és területfejlesztési miniszter adományozza.
Az Ybl Miklós-Díj Előkészítő Bizottság elnöke Dr. Szaló Péter területfejlesztési és építésügyi szakállamtitkár, a Bizottság tagjai Eltér István, Fegyverneky Sándor, Ferencz István DLA, dr. Reischl Gábor DLA, Skardelli György DLA és dr. Tóth Zoltán építészek.
A Bizottság titkára Zsilinszky Gyula (tel: 441-7779, E-mail: gyula.zsilinszky/kukac/meh.hu)

A 2007. évi Ybl Miklós-díjak elnyerése, illetve adományozása érdekében egyéni pályázatokat kell, vagy javaslatokat lehet benyújtani.
Határidő: 2006. december 15. 14 óra

A pályázatok (javaslatok) postán beküldhetők a Magyar Építőművészek Szövetsége Titkársága címére (1088 Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 2.), vagy személyesen benyújthatók ugyanitt, munkanapokon 10.00 és 14.00 óra közt. (tel.: 318-2444)

A hirdetmények megjelennek az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium honlapján is, ill. onnan letölthető a beadáshoz szükséges adatlap is: www.otm.gov.hu

A pályázatnak (javaslatnak) tartalmaznia kell:
- a pályázó (javasolt) nevét és elérhetőségét (lak- vagy értesítési cím, E-mail, telefonszámok), illetve ugyanez javaslattevő esetében,
- a mellékelt adatlapot kitöltve, a személyi adatok védelme miatt zárt borítékban,
- a pályázó, illetve a javasolt személy építészi munkásságának ismertetését írott és képi formában, legalább A/4-es, de legfeljebb A/3-as formátumban, különös tekintettel a díj odaítélésének megalapozára alkalmas, kiemelkedő színvonalú alkotásokra, valamint társtervezők esetén neveik feltüntetésére,
- a kiemelkedő színvonalú alkotások képeit tartalmazó CD-t, és
- a pályázó vagy javasolt személy nyilatkozatát arról, hogy nyeretlenség esetén beleegyezését adja, vagy nem adja a munkásságát dokumentáló anyag kiállításon való bemutatásához.
Fentieken kívül a pályázathoz (javaslathoz) benyújtható minden olyan további dokumentum, adat vagy mértékadónak tekinthető vélemény (ajánlás), amely az elbírálást segíti, illetve amelyet a pályázó, illetve a javaslattevő lényegesnek tart.
A pályázatokat (javaslatokat) a könnyű kezelhetőség érdekében lehetőleg kötve vagy fűzve célszerű benyújtani, miáltal megelőzhető a különböző pályázatok egyes munkarészeinek keveredése vagy elkallódása.


A csatolt adatlap letölthető dokumentum formátumban.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk