építészet : környezet : innováció

Fenntartható design, a fejlődés nyomában

kezdés: 2017. október 12. CEST 18:00vége: 2017. október 15. CEST 23:00
Az idei Design Week Budapest keretein belül valósul meg a "Fenntartható design, a fejlődés nyomában" című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12. és 15. között.

A rendezvény különlegessége, hogy itthon először kerülnek egy térbe azok az alkotások, amelyek készítői kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és ezért a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve készítik el munkáikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalt képet adjon az ökodivathoz kapcsolódó problémakörökről, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra fókuszálva.

A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, a RePityke, az Ursuslupus, a Botanica, a Rikov, Zsigmond Dóri és a Ness cipő kreációi. A formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol, Szalai Veronika, Bergovecz László, Tovaj Rozina, Farkas Papp Éva munkáit láthatjuk majd.

A kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl a marketing és az üzleti oldalról beszélget Szentesi Réka divatszociológus, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezők, Mengyán Eszter blogger, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzser, valamint Schubauer Krisztina, a futureways.hu alapítója.

A kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a "zero waste" életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program médiatámogatója és kreatív partnere a REBELMEDIA.

A kiállításmegnyitó időpontja: 2017. október 12., 18:00
Helyszín: GRAP Gregersen Art Point, 1093 Budapest, Lónyay u. 31.

A kiállítás október 12. és 15. között, egész nap látogatható.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »